RWDM houdt grote kuis in Edmond Machtensstadion

© RWDM
| De hogedrukreiniger werd zaterdagnamiddag bovengehaald in het Edmond Machtensstadion.

RWDM-suppporters waren zaterdagnamiddag druk in de weer met hogedrukreinigers en verfborstels om het Edmond Machtensstadion in een fris jasje te steken. De Molenbeekse voetbaltempel zal er opnieuw kraaknet uitzien voor volgend seizoen. Intussen houdt RWDM ook grote kuis in zijn spelerskern.

Het is intussen een jaarlijkse traditie geworden bij RWDM. De Molenbeekse voetbalclub doet een beroep op haar supporters om het Edmond Machtensstadion op te knappen. Onder een heerlijk lentezonnetje kregen de gevels van het stadion zaterdagnamiddag een grondige wasbeurt.

De fans gebruikten de hogedrukreiniger ook om de grote frigo's te spoelen. Oude reclamepanelen en ander afval werd verzameld en naar het containerpark gevoerd. Daarnaast werd hier en daar een likje verf aangebracht zodat het stadion er opnieuw piekfijn uitziet voor het seizoen 2019-2020.

Intussen maakt sterke man Thierry Dailly werk van de kern voor volgend seizoen. En ook daar vindt een grote kuis plaats. De geleende spelers Bah (Oostende), Cools (RSCA), Bouekou (Union) en Ntambu (Burnley) kunnen niet rekenen op een verlengd verblijf. Voorts werden ook de contracten van Amrani, Kindermans en Celestine in onderling overleg ontbonden. De blessuregevoelige Timmermans en Liard wachten wellicht hetzelfde noodlot.

Zes ervaren nieuwkomers

Tot dusver staat de teller wat betreft inkomende transfers betreft op twee: Luca Napoleone (Virton) en Moussa Diallo (Eupen). Dailly liet weten dat er nog minstens zes nieuwe spelers met de nodige ervaring zullen aangetrokken worden, maar dat de onderhandelingen langer aanslepen financiële avonturen te vermijden.

Maandag 3 juni start de voorverkoop van tickets voor de oefenwedstrijd RWDM-Anderlecht op 22 juni. Het staat nu al vast dat de ploeg die zal aantreden in die Brusselse derby er helemaal anders zal uitzien. Zelfs over de coach bestaat nog geen zekerheid.Trainer Brncic wordt in verband gebracht met Charleroi om mogelijk Mazzu op te volgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?