© Michel Oosters (RWDM47) | Voor de 115 jeugdspelers van RWDM die afgelopen maand hun ontslagbrief kregen, is een oplossing gevonden.

RWDM-jeugdspelers kunnen elders in Molenbeek terecht

TDN
© BRUZZ
24/05/2018

Er is een oplossing gevonden voor de jonge voetballers die de afgelopen maand hun ontslagbrief kregen bij RWDM. Molenbeeks Schepen van Sport Ahmed El Khannouss (CDH) maakt zich sterk dat ze allemaal bij Jeunesse Molenbeek terechtkunnen.

Vorige week bevestigde RWDM-voorzitter Thierry Dailly aan onze redactie dat een honderdtal jeugdspelers op zoek moest naar een andere club. RWDM beschikte niet over voldoende terreinen om de voetballers te behouden.

Gemeenteraadslid Dirk Berckmans (GGB-GIC) trok woensdagavond tijdens de gemeenteraad aan de alarmbel. Hij vindt dat elke Molenbeekse jeugdspeler, ongeacht het niveau, in de gemeente moet kunnen voetballen.

Bevoegd schepen Ahmed El Khannouss stelde Berckmans gerust. Van de bij RWDM ontslagen voetballers vonden er 40 al een nieuwe ploeg. De andere 75 jongeren kunnen terecht bij voetbalclub Jeunesse Molenbeek, die zijn wedstrijden in het Sippelbergstadion en het Verbiststadion afwerkt.

Vraag overstijgt aanbod

Daarmee is de kous echter niet af. Dat RWDM jeugdspelers aan de deur moet zetten wegens een capaciteitstekort wijst op een structureel probleem. Er zijn immers te weinig voetbalterreinen in Sint-Jans-Molenbeek om aan de vraag te voldoen. Dat probleem is al langer gekend, maar op korte termijn wordt geen oplossing verwacht.

"Molenbeek heeft op haar grondgebied al veel sportinfrastructuur. En financieel staat de gemeente onder toezicht van het Gewest. Op korte termijn komen er wellicht geen voetbalvelden vrij", aldus Berckmans, die daarom vreest voor een terugkerend probleem.

"De groei van RWDM lijkt niet meer te stuiten. Dat betekent dat we volgend jaar voor dezelfde problemen komen te staan als de capaciteitsproblemen niet opgelost raken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, RWDM, Voetbal, Dirk Berckmans

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni