RWDM heeft geen plaats meer voor honderd jeugdspelertjes

© RWDM47
Updated: 18-05-2018 - 16:49

Op het einde van dit seizoen moeten ongeveer honderd jeugdspelers van RWDM op zoek gaan naar een andere voetbalclub. De club heeft niet voldoende capaciteit. RWDM-voorzitter Thierry Dailly vindt dat de gemeente hiervoor verantwoordelijk is. Gemeenteraadslid Dirk Berckmans wijst erop dat de club veel nieuwe spelers van buitenaf heeft gerekruteerd.

“Ik zou alle Brusselse, voetballende jongeren een plaats willen geven”, zegt RWDM-voorzitter Thierry Dailly, “maar ik kan ze niet op een parking laten trainen.” Zo kreeg een honderdtal jeugdspelers van RWDM te horen dat zij op het einde van dit seizoen een andere club moeten zoeken.

Er zijn nu eenmaal te weinig voetbalvelden ter beschikking, klinkt het. “Tijdens trainingen staan er soms vijf ploegen op het veld. Er zijn jongens en meisjes die pas om 21 uur beginnen te trainen”, zegt Dailly. Hij heeft het gemeentebestuur gevraagd om de capaciteit te verhogen. “Het probleem ligt niet bij RWDM, maar bij de gemeente en de verdeling van de voetbalterreinen.”

'RWDM is dé club van Molenbeek'

Schepen van Sport Ahmed El Khannouss (CDH) begrijpt niet dat Dailly met de vinger naar de gemeente wijst. “RWDM heeft een honderdtal jeugdspelers van andere clubs aangetrokken en dat is de reden waarom een honderdtal RWDM-spelers nu moet vertrekken”, zegt El Khannouss. “Dat is nu eenmaal voetbal.” Toch erkent El Khannouss dat er ook te weinig plaats vrij is. “Alle velden zijn volgeboekt en RWDM is niet de enige ploeg in de gemeente”, aldus de schepen.

Dat benadrukt ook de voorzitter van Molenbeek Sport. Die vzw staat in voor het beheer van alle voetbalvelden in de gemeenten. “Er zijn nog andere clubs en we proberen voor een evenwichtige verdeling te zorgen”, verklaart voorzitter Laurent Bensalah. “Het is een kwestie van plaatsgebrek.”

Maar als het van Thierry Dailly zou afhangen, kregen de jeugdploegen van RWDM meer speeltijd op de Molenbeekse voetbalvelden. “Wij zijn dé club van de gemeente. Iedereen wil bij ons komen”, meent Dailly. “Dus moeten ze een prioriteit maken van RWDM.”

'Sociale dimensie ontbreekt bij club'

Gemeenteraadslid Dirk Berckmans van Gemeentebelangen gaat de kwestie aankaarten tijdens de gemeenteraad van 23 mei. "RWDM mag voor een habbekrats de sportterreinen gebruiken. In ruil zouden ze toch ook een inspanning kunnen leveren voor de jongeren van de gemeente. Doordat ze honderd jongeren van andere clubs buiten Molenbeek testen om te rekruteren voor volgend seizoen, is er nu minder plaats voor lokale spelers."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?