RWDM sluit topseizoen in schoonheid af

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 28 en zondag 29 april 2018

RWDM heeft zondag op de laatste speeldag van de tweede amateurliga met 3-0 gewonnen van La Louvière Centre. Zo trakteerden de Molenbekenaars hun fans nog een laatste keer op spektakel. Nadat Ethan Poulain een tweede gele kaart had gekregen, moest La Louvière het laatste halfuur met z’n tienen verder. De euforie kende een hoogtepunt toen Philippe Liard zijn vrije trap in de winkelhaak krulde.

Blessure voor Timmermans

Enkel Nicolas Timmermans had weinig redenen om feest te vieren. Na nog geen kwartier voetballen moest de verdediger noodgedwongen naar de kant met pijn aan het been. Anthony Rivituso kwam in zijn plaats het veld op en zag hoe Jean François Mbuba na een knappe actie van Anthony Bova de score opende voor de thuisploeg. Een drietal minuten later stond Bova zelf aan het kanon. De Fransman schoot echter onbegrijpelijk over. Zijn landgenoot Jérôme Simon vond tien minuten na het eerste doelpunt wel het net: 2-0.

Lees verder onder foto.

tiforwdm
© Brussels Power '05
| De supporters van RWDM pakten uit met een grote tifo om een indrukwekkend seizoen in schoonheid af te sluiten.

Oorlog op het veld

Het was een bitsige wedstrijd met dito duels. Toen Amaury Mabika neerging na een tackle, was het weergalmen van zijn schreeuw tot ver achter de tribunes van het Machtensstadion te horen. Stevig ingepakt met windel en verband kon de middenvelder de wedstrijd toch nog voortzetten. Dat RWDM het duel in handen had, bleek ook uit de dreiging van de bezoekers. Het duurde namelijk tot het einde van de eerste helft vooraleer La Louvière een halve kans bijeen wist te voetballen.

De linker van Liard

In de tweede helft was de malaise compleet bij de Henegouwers. Zo mocht Ethan Poulain in de 65e minuut gaan douchen na een tackle op Mbuba. Philippe Liard krulde de daaropvolgende vrije trap op meesterlijke wijze tegen de netten en zette zo de eindcijfers op het bord. La Louvière zocht de eerredder nog met enkele afstandsschoten van onder meer Kevin Utshinga, maar ook dat lukte niet. Zo klokt RWDM het seizoen af met een leidersplaats en 76 punten uit 28 wedstrijden.

Voorlopig nog geen vakantie

En zo gaat het seizoen 2017-2018 de Molenbeekse geschiedenisboeken in als een topjaar. De kampioen speelt nog drie oefenwedstrijden en stuurt zijn spelers daarna op vakantie. Ondertussen wordt er ook aan de onderhandelingstafel gezeten. Drazen Brncic, wiens contract in mei afloopt, praat momenteel met het bestuur over zijn toekomst bij RWDM. Daarbij liet de Kroatische oefenmeester ook weten dat hij bij een eventuele contractverlenging ook versterking van de kern zal vragen. André Ngangue, die volgend seizoen de kleuren van Tempo Overijse zal verdedigen, kreeg dan weer een warm afscheid van de club en de supporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?