RWDM is klaar voor WK en versterkt zich fors voor volgend seizoen

© Michel Oosters
| Thierry Dailly, voorzitter RWDM.

RWDM stelt de komende weken zijn stadion open voor het grote publiek dat er voor een groot scherm kan komen supporteren voor de Rode Duivels. Tussen de nationale voetbalgekte door speelt de Brusselse traditieclub ook nog een oefenwedstrijd tegen grote broer Anderlecht en bereidt het zich na alweer een promotie voor op een seizoen in eerste amateur.

RWDM neemt het volgende voetbaljaargang op tegen teams uit de eerste amateurklasse. Daarin wil het geen mal figuur slaan en dus hervatte de club van voorzitter Thierry Dailly deze week al de trainingen. Die beseft maar al te goed dat de spelersgroep een kwaliteitsinjectie nodig heeft als het ook nu weer bovenaan het klassement wil meedraaien.

‘Nog op zoek naar defensieve versterkingen’

“We willen graag jonge gasten toevoegen aan de ervaren spelersgroep die we nu al hebben. Jonathan Kindermans (23) is daar een goed voorbeeld van. Hij kwam in mei al over van Union. Quentin Garcia Dominguez (22) is nog zo’n jeugdige speler die past in die visie. Hij was daarvoor aan de slag bij La Louvière Centre en weet dus hoe de vork aan de steel zit in de lagere reeksen. Dat is een pluspunt.”

“Met Nico Binst (26) haalden we dan weer een spits die bulkt van het talent, maar nood heeft aan een doorstart na het failliet van Lierse.” Maar Franck Mikal (20) is misschien wel de meest belovende transfer. “Ik ken hem al van toen hij nog bij de jeugd van Anderlecht zat. Hij is een snelle flankaanvaller die dit seizoen helemaal kan ontbolsteren.”

Met vier nieuwe spelers heeft RWDM al een mooie kern samengesteld voor volgend seizoen. Toch is het huiswerk van Dailly nog niet af. “Op het middenveld en in de aanval zijn de plaatsen al bijna allemaal dubbel bezet. Maar in de verdediging kan er wel nog iets bij. Een extra linksback bijvoorbeeld zou zeker geen overbodige luxe zijn.”    

‘Op elk gebied progressie boeken’

Dailly wil ook de omkadering van de club naar een hoger niveau tillen. “Na drie jaar zeggen we onze oude shirtsponsor Jartazi vaarwel. Het Spaanse merk Joma deed ons een mooi voorstel dat we niet konden weigeren. Het is niet louter een financiële keuze, want ook de kwaliteit van de truitjes ligt hoger.”  

De shirts worden morgen voorgesteld vlak na de officiële opening van het ‘Musée Raymond Goethals’. Dat paradepaardje komt er in samenwerking met de zoon van den Tuveneir en oud-VRT-journalist Louis De Pelsmaeker. “Zij brachten de collectiestukken aan, waardoor onze hoofdtribune nu nog iets meer de geest van Goethals uitdraagt”, zegt Dailly trots.

Samenwerking met Ladbrokes

Op 22 juni komt Anderlecht op bezoek in het Edmond Machtensstadion. Daarvoor zijn al 3.500 tickets de deur uit, maar Dailly hoopt anderhalve week voor de clash dat er toch nog wat supporters bijkomen.

De kans is wel groot dat de grasmat er die dag wat beschadigd bijligt, want RWDM zendt op maandag ook de eerste wedstrijd van de Rode Duivels op het WK live uit. Dat doet het trouwens ook voor de andere twee groepswedstrijden.

“Om dat allemaal in goede banen te leiden, zijn we een samenwerking aangegaan met gokkantoor Ladbrokes. Een ticket voor een avondje Rode Duivels kost vijf euro, maar wie een account aanmaakt bij Ladbrokes mag gratis binnen. Je krijgt er bovendien tien euro speelkrediet gratis bij”, zegt Dailly hierover.

Op de vraag of de club daarmee niet aanzet tot gokken, antwoordt de voorzitter resoluut ‘neen’. “Kijk, niemand is verplicht om te spelen of geld in te zetten op een wedstrijd. Zelf heb ik mij ook ingeschreven, maar gok ik niet omdat mij dat niet interesseert.”

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws. Met onder meer wedstrijdverslagen van voetbal, basketbal en hockey, maar ook portretten van Brusselse sporters.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?