RWDM kondigt komst van Guillaume Hubert aan ondanks transferverbod

© Belga - BRUZZ
27/06/2023

Guillaume Hubert is de eerste zomeraanwinst van promovendus RWD Molenbeek, bij wie de doelman een contract voor drie seizoenen heeft ondertekend. De Brusselse club, die eerder op de dag een transferverbod kreeg opgelegd door de licentiecommissie van de Belgische voetbalbond, kondigde dinsdag de komst van Hubert aan.

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond KBVB had dinsdag naast RWDM ook Standard Luik een transferverbod opgelegd.

Bij RWDM gaat het om overtredingen bij de sociale zekerheid. Daar zijn er ook belastingovertredingen en een uitstaande schuld bij een andere club vastgesteld. Dat laatste zou gaan om een achterstallige betaling aan het naar tweede klasse gedegradeerde KV Oostende voor spits Mickaël Biron.

Toch kondigde de club dezelfde dag de komst van een nieuwe speler aan op Twitter, de 29-jarige doelman Guillaume Hubert. Het transferverbod werd daarbij niet genoemd.

Hubert bij KVO

De doelman heeft geen contract meer bij KV Oostende en volgt zijn voormalige CEO Gauthier Ganaye naar Brussel. Vorig seizoen speelde Hubert 22 wedstrijden voor KVO, dat aan het einde van het seizoen degradeerde.

Hubert debuteerde in februari 2015 bij Standard Luik, vanwaar hij overstapte naar Club Brugge. Hij werd vervolgens uitgeleend aan de buren van Cercle, voordat hij in 2020 naar Oostende verkaste. De doelman heeft in totaal 126 wedstrijden gespeeld, inclusief play-offs, in de Jupiler Pro League.

Gauthier Ganaye, de andere Oostendse overloper en nu CEO van RWDM, benadrukte dat de transfers versneld moeten worden aan het Edmond Machtensstadion. "De mercato is vertraagd door de gebeurtenissen die de afgelopen weken bij de club hebben plaatsgevonden. Guillaume is de eerste aanwinst op een lange lijst."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni