| Thiago (rechts) was vrijdagavond goed voor een hattrick tegen RWDM. Skov Olsen (links) hield het bij één treffer.

RWDM krijgt opnieuw pak slaag van Club Brugge: 1-6

© BRUZZ
22/12/2023

RWDM leed vrijdagavond een logische maar wel zware nederlaag tegen het veel sterkere Club Brugge. In de ongelijke strijd vielen veel doelpunten die de toeschouwers meer dan genoeg gespreksstof boden: 1-6.

21 april 1987, dat blijft de laatste keer dat RWDM thuis van Club Brugge kon winnen. Vrijdagavond hadden de Brusselaars geen antwoord op het hyperefficiënte spel van de West-Vlamingen. Al na een kwartier stond het 0-2, na twee uitstekende aanvallen die op kordate wijze werden afgerond door Igor Thiago en Philip Zinckernagel.

Omdat Club Brugge daarna de voet van het gaspedaal haalde - begrijpelijk, op tweede kerstdag speelt blauwzwart in eigen stadion tegen leider Union - leek het alsof RWDM even in de wedstrijd leek te komen. Makhtar Gueye kreeg twee kansen en een vrije trap van Mercier leek ongrijpbaar voor Mignolet, maar met een ultieme reflex duwde die de bal uiteindelijk nog uit de hoek. Heel even leek Club Brugge ten prooi aan twijfel en groeide de hoop bij het thuispubliek op een spannend vervolg. Op slag van rust sloeg Skov Olsen die hoop evenwel aan diggelen met een even harde als verfijnde trap.

cac86404-belgaimage-82983605.jpg

| Club Brugge scoorde vrijdagavond twee keer via penalty, onder andere na deze fout van RWDM-doelman Defourny op Club-spits Thiago.

Na de rust ontvouwde zich een identiek scenario als eind augustus, toen RWDM in het prille begin van deze competitie met 7-1 verloor in het Jan Breydelstadion. Eerst scoorde Thiago vanop de strafschopstip doelpunt vier en vijf voor Club. Tussendoor maakte Camara de 1-4.

Was het omdat spelverdeler Mercier tijdens de rust in de kleedkamer was gebleven, hoe dan ook: veel lijn viel er bij de thuisploeg niet meer te ontwaren. Meer zelfs, met het vorderen van de tijd namen vooral de frustraties toe. RWDM-trainer Claudio Caçapa maakte zich dermate boos op ref Staessens (volgens hem had Club Brugge zich onsportief gedragen door verder te spelen toen verdediger Klaus geblesseerd op het veld lag) dat hij een uitsluiting riskeerde. Het humeur van Caçapa verbeterde er niet op toen hij de geblesseerde Koné en Dwomoh diende te vervangen.

Tussen al die wissels door had Hans Vanaken met het hoofd de eindstand op het scorebord gezet: 1-6. Het was opmerkelijk dat het thuispubliek bij zoveel rampspoed zijn humeur niet verloor. De bereidheid het team tot de allerlaatste speeldag te steunen in zijn strijd dit eerste seizoen in eerste klasse met het behoud af te ronden, lijkt heel groot.

Volgende dinsdagavond keren beide clubs terug naar hun respectievelijke niveau. RWDM krijgt dan in Westerlo te maken met een rechtstreekse concurrent in de strijd om het ontlopen van de degradatiestrijd, Club speelt een regelrechte topper tegen Union.

O ja, op die 21ste april 1987 won RWDM met 1-0 van Club Brugge. Het enige doelpunt werd toen gemaakt door Lambic Wawa, een naam die nog menig Molenbeekse fan doet dromen van andere en vervlogen tijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , RWDM , Club Brugge , Jupiler Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni