| Makhtar Gueye viert met een groepsselfie na een doelpunt.

Na de duidelijke thuiszege in het Edmond Machtensstadion nadert RWDM zo op twee punten van Sint-Truiden in de stand.

De Brusselaars leken nochtans na vijf minuten een penalty te moeten verwerken toen een RWDM-verdediger STVV-spits Joselpho Barnes neerhaalde in het strafschopgebied. Scheidsrechter Nicolas Laforge wees terecht naar de stip, maar de VAR schoot RWDM te hulp door voorafgaand buitenspel te zien in de Truiense aanval.

De penaltyfase bleek niet het laatste wapenfeit van STVV te worden, want de ploeg van Thorsten Fink tikte RWDM uit verband en creëerde kansen via Ryotaro Ito en Jarne Steuckers. Scoren lukte echter niet en na een halfuur waren de Molenbekenaren wel efficiënt. De thuisploeg legde een knappe combinatie op de mat met Makhtar Gueye als eindstation, die zijn zevende van het seizoen voorbij Zion Suzuki legde.

Vier eens met een selfie

Na rust hetzelfde spelbeeld: STVV kreeg maar geen poging tussen de palen, RWDM toonde zich wel efficiënt via Gueye (64.). De 26-jarige Senegalees tikte een voorzet van zijn invallende landgenoot Pathe Mboup met een tikkeltje meeval binnen en vierde het doelpunt met een selfie.

De 20-jarige Mboup fungeerde exact tien minuten later als doelpuntenmaker, toen de middenvelder een knappe individuele actie afrondde met een prima schot in de korte hoek.

In de stand wipt RWDM voorlopig over KV Mechelen naar plek tien, vier punten boven de degradatiezone. STVV begint als achtste de aansluiting te verliezen met de top zes, die in play-off 1 mag meestrijden om de titel. Later zaterdag staat er nog de beladen derby tussen Standard en Charleroi (20u45) op het programma. De apotheose volgt echter op zondag met de Slag om Vlaanderen tussen AA Gent en Club Brugge (13u30) en de topper tussen Antwerp en Anderlecht (18u30) op de Bosuil.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni