RWDM met veel moeite voorbij puntenloze hekkensluiter

FVDE
© BRUZZ
18/02/2017

RWDM zet zijn zegereeks voort: zoals verwacht wonnen de Molenbekenaren van Profondeville, de laatste in de stand met 0 punten. Maar wie een monsterscore had verwacht was eraan voor de moeite, want na een rode kaart voor Somé, die zijn ploeg zo opnieuw in de steek liet, was het een hele wedstrijd nagelbijten voor de RWDM-supporters.

De statistieken vooraf waren indrukwekkend: 47 punten tegenover 0, 53 gemaakte doelpunten tegenover 11. Maar RWDM had al in de heenwedstrijd geleerd dat het Profondeville niet mocht onderschatten, want toen kon RWDM pas in de slotfase de 3-4-overwinning veiligstellen.

RWDM wou zich dus niet opnieuw laten verrassen, en na een aarzelend begin stond er maar één ploeg meer op het veld. Maar een drietal open kansen werden niet afgewerkt, en daarna bracht RWDM zichzelf in de problemen: aanvaller Somé beledigde de grensrechter en mocht prompt naar de kleedkamer vertrekken.

'Zware sanctie'
Het is opvallend genoeg niet de eerste keer dat Somé rood pakt vanwege verbale agressie tegenover de scheidsrechter: in de topper in Rebecq in de heenronde liet hij zich ook al uitsluiten. Daar hield hij nog een voorwaardelijke schorsing aan over, die nu wellicht in voege zal overtreden. Bovendien lijkt voor de club de maat ook vol te zijn. "Er zal een zware sanctie volgen", zei manager Thierry Dailly achteraf.

Met een man minder klom RWDM kort voor rust toch op voorsprong, toen Lutula de doelman omspeelde en binnen tikte. Maar na de rust speelde RWDM met vuur, ook al kwamen de bezoekers nauwelijks aan kansen. Maar bij de eerste echte mogelijkheid voor Profondeville was het wel raak, en leek RWDM voor de eerste keer in tien wedstrijden op puntenverlies af te stevenen. Maar nog geen tien minuten later kopte Brouckaert knap een voorzet van Cissé binnen. Het bleef 2-1, al liet RWDM op de counter nog een paar keer het bevrijdende derde doelpunt liggen.

RWDM komt dus met de schrik vrij, na een wedstrijd die het liefst zo snel mogelijk wil vergeten. Al zal er zeker over de rode kaart van Somé nog een hartig woordje nagepraat worden. Bovendien gingen trainer Brncic en kapitein Kheyari meteen na het laatste fluitsignaal openlijk met elkaar in discussie. Nochtans is er op papier nog altijd niets aan de hand, want met een indrukwekkende 30 op 30 blijft RWDM de fiere leider in het klassement.

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.