| Mickaël Biron, de topschutter van RWDM, scoorde zondag niet in Lier, maar liep wel tegen een gele kaart aan. (archieffoto)

RWDM nieuwe leider in de Challenger Pro League en zeker van promotieplay-offs

© Belga
29/01/2023

RWDM is na het gelijkspel van SK Beveren - zondagavond speelden de Oost-Vlamingen 2-2 gelijk tegen de beloftenploeg van Standard - de nieuwe leider in de Challenger Pro League (het vroegere 1B). De Molenbekenaars wonnen eerder op zondag op het veld van Lierse Kempenzonen en nemen nu zeker deel aan de promotieplay-offs, later dit voorjaar.

RWDM stelde zondagnamiddag, op de 20e speeldag van de Challenger Pro League, zijn plek veilig in de play-offs om promotie naar 1A met een zakelijke 1-2 zege tegen Lierse.

RWDM kwam al vroeg op voorsprong na een knullig eigen doelpunt van Maxime Delanghe (3.). De doelman van Lierse plukte een voorzet uit de lucht, maar botste in zijn sprong tegen de paal en liet de bal daardoor achter de doellijn vallen. De Brusselse bezoekers verdubbelden hun voorsprong dankzij een kopbaldoelpunt op hoekschop van verdediger Jake O'Brien (12.). RWDM voetbalde na zijn dubbele voorsprong vanuit een zetel en speelde de wedstrijd comfortabel uit. In het slot lieten de Brusselaars zich wel nog verrassen. Jens Naessens (90.+2) halveerde de voorsprong van de bezoekers, maar zijn treffer kwam voor de thuisploeg te laat om nog een remonte te realiseren.

RWDM heeft in klassement een punt voorsprong op Beveren en twee op Beerschot, dat vrijdagavond Jong Genk versloeg met 3-2. De ploeg uit Molenbeek telt nu elf punten meer dan nummer zeven Club NXT (dat een match minder gespeeld heeft) en is daardoor, op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie, zeker van deelname aan de promotieplay-offs. Lierse staat momenteel vijfde met 30 punten en moet zijn deelname nog veiligstellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, RWDM, Challenger Pro League, play-offs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni