RWDM oefent in Molenbeek tegen bekerfinalist KV Mechelen

© Photonews
| RWDM supporters tijdens de vriendschappelijke derby tegen Anderlecht in juni (archiefbeeld).

De supporters van RWDM kijken likkebaardend uit naar 17 april. Die woensdagavond komt KV Mechelen voor een oefenwedstrijd over de vloer in het Edmond Machtensstadion. De Malinwa ziet in de Brusselaars een ideale sparringpartner in aanloop naar de bekerfinale.

KV Mechelen kroonde zich tien dagen geleden tot kampioen in 1B, waardoor het seizoen er half maart al op zat. De Maneblussers plaatsten zich echter ook voor de finale van de Beker van België, ten koste van Union. Die apotheose vindt pas op 1 mei plaats.

In aanloop naar die bekerfinale in het Koning Boudewijnstadion plant KV Mechelen daarom enkele oefenpotten, om het gebrek aan wedstrijdritme goed te maken. Een van de sparringpartners wordt dus RWDM.

Bekersfeer nabootsen

De Brusselse traditieclub scheert de voorbije jaren hoge toppen en dat is ook KV Mechelen niet ontgaan. De 1B-kampioen ziet in RWDM een ideale tegenstander, ook omdat de vurige Molenbeekse supporters de typische bekersfeer kunnen benaderen.

De prestigewedstrijd wordt op 17 april om 19u30 afgetrapt in het Edmond Machtensstadion. In het programma van RWDM valt de vriendschappelijke match tien dagen voor de verplaatsing naar Oudenaarde op de slotspeeldag in eerste amateur. Na de nederlaag in Boom lijkt promotie naar 1B onhaalbaar.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?