RWDM-voorzitter Dailly: ‘Wij zijn klaar voor 1B’

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 19 maart 2019

Thierry Dailly was te gast in radioshow Sporting Flagey. De voorzitter van RWDM sprak uitgebreid over de toekomst van zijn club. Hij had het onder meer over de jeugdspelers, een sterke wintertransfer en natuurlijk de sportieve ambities. "Zelfs met een klein budget moeten we mee kunnen doen in eerste klasse B."

Zaterdag klopte RWDM nog Thes Sport, dat is de leider in de eerste amateurliga. Het feest na de zinderende 4-3 winst bleef nog lang duren in Molenbeek. “Ik weet niet meer om hoe laat ik ben thuis gekomen, maar dat is geen uitzondering hoor”, zegt Dailly. “Ik sluit vaak zelf nog het stadion af.”

Revanche op Thes

“We hebben ons revanche gepakt tegen Thes, want in de heenwedstrijd zijn we daar bestolen door de arbitrage en het ontvangst voor onze fans was ook ondermaats (de RWDM-supporters werden bekogeld met bekertjes bier, red.).”

De voorzitter van RWDM is zich wel bewust van de sportieve uitdaging die de club rest om alsnog de eindronde te halen. “Om bij de eerste vier te eindigen moeten we Virton nog inhalen, daarom is de wedstrijd van nu zondag tegen Rupel Boom de belangrijkste.”

Na de winterstop verloor RWDM nog maar één keer, twee weken geleden tegen Deinze. Volgens Dailly zit een belangrijke wintertransfer daar voor iets tussen. “Verdediger Clément Favre is indrukwekkend”, bevestigt hij. “Ik wilde hem vorig jaar al in augustus naar Molenbeek halen, maar OH Leuven wilde dat niet. In januari kon het wel. Maar bij transfers moet je soms geluk hebben, de vijf transfers van tijdens de winter zijn een versterking voor de spelerskern gebleken.”

‘Klein budget van 3 à 4 miljoen euro moet volstaan’

Of het dit seizoen lukt is nog afwachten, maar Dailly wil met RWDM graag promoveren. “En zo snel mogelijk. Ik ben al maanden lang een evaluatie aan het maken van ons budget en zelfs met een laag budget naar 1B-normen moeten we er kunnen meespelen.” Dailly maakt zich sterk dat een budget van 3 à 4 miljoen euro moet volstaan voor 1B. “Al kan je dat niet vergelijken met KV Mechelen of OH Leuven, dan spreken we over 15 à 18 miljoen.” Clubs in 1B krijgen ook nog eens 650.000 euro tv-gelden per jaar, dankzij rechtenhouder Proximus.

Dailly wil wel niet weten van een nieuwe investeerder. “Een investeerder zou de club gedeeltelijk overnemen, en dat willen we niet. Die deur is nu nog dicht, maar staat misschien op lange termijn wel op een kier.”

Sponsors en partners zijn natuurlijk steeds welkom bij de Molenbeekse club. Een voorbeeld is Telenet. Het telecombedrijf breidt zijn netwerk uit in Brussel en wil zich ook op het Brusselse voetbal storten. “Telenet wil zijn schouders zetten onder ons sociaal project voor de jeugd (Crampons-Crayons, red.) zetten. Dat zijn huiswerkklassen op de club voor onze jeugdspelers. Nadien zien we nog hoe we van Telenet een sterke partner kunnen maken.”

Thierry Dailly: "Het is ons vierde seizoen en het budget gaat elk jaar omhoog, maar we moeten wel gezond blijven."

Relschoppers gaan eruit

De voorzitter had het ook over de rellen met RWDM-supporters in Aalst. “De politie werkt te traag en moet sneller mensen bestraffen die amok maken. Ik weet zelf ook van het merendeel wie die relschoppers zijn en ik heb een boodschap voor hen: zij gaan eruit”, is Dailly scherp.

Maar over de manier waarop de fans wil weren is Dailly niet helemaal duidelijk. Het project met veiligheidscamera’s met gezichtsherkenning is voorlopig nog niet klaar: “De camera’s werken nog niet, je weet hoe dat gaat in Molenbeek.”

Beluister de volledige aflevering van Sporting Flagey met Thierry Dailly op iTunes en Spotify:

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?