RWDM na gelijkspel opnieuw aan de leiding Promotion Play-offs

02/04/2023

RWDM heeft op de vijfde speeldag van de Promotion Play-Offs 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Beerschot. Met dat punt heroveren de Brusselaars de koppositie in deze mini-competitie gespreid over tien speeldagen.

RWDM stond onder druk nadat Beveren vrijdagavond met 0-4 had gewonnen tegen de beloftenploeg van Anderlecht. Toch dwong RWDM in de eerste helft enkele kansen af, maar het duurde tot vlak na rust voor dat succes opleverde. De Kazachse middenvelder en ex-speler van Beerschot Yan Vorogovskiy zorgde voor de 0-1.

Vervolgens onderging RWDM de wet van de sterkste. Jan Van Den Bergh zorgde al snel voor de 1-1. De Antwerpenaars zetten de Brusselaars lange tijd onder druk, maar ondanks een resem kansen bleven doelpunten uit. In een prangende slotfase had RWDM tot twee keer de kans om alsnog met de overwinning aan de haal te gaan, maar doelman Lathouwers verhinderde dat.

Volgende zondagavond treffen de twee ploegen elkaar opnieuw, dan in Molenbeek. RWDM heeft in het klassement een punt voorsprong op Beveren. Wie medio mei na tien speeldagen aan de leiding staat, promoveert naar de Jupiler Pro League.