RWDM organiseert benefiet om familie overleden supporter te steunen

© Sun Bohez

Op 2 september van dit jaar overleed Santo, een RWDM-supporter in hart en nieren. Om de familie van Santo – die het financieel niet makkelijk heeft – te steunen, organiseert de club op 15 november een benefietavond.

RWDM en vrienden van de overleden RWDM-supporter organiseren vrijdagavond een benefiet. “We organiseren een spaghettiavond", vertelt Sun Bohez, die de familie van Santo goed kent. "Wie wil, kan er de familie sponsoren."

Dat is volgens Bohez nodig, want de familie - Santo liet een vrouw en twee kinderen achter - heeft het sinds het overlijden van de man financieel moeilijk. "Na een overlijden volgen de facturen en ook kinderen kosten geld", zegt de vriendin van de familie.

"Zijn inkomen viel weg. Bovendien waren ze een huis aan het verbouwen. Daarvoor leverde hij zelf het werk, maar nu zal iemand anders de verbouwing moeten afwerken, wat misschien drie of vier keer duurder zal zijn", aldus Bohez.

'RWDM als familie'

Santo's zoon speelt voor de U12 van RWDM. Bohez hoopt dan ook op een mooie opkomst. "Het is heel mooi om te zien hoe RWDM echt samenkomt als een familie voor een gevallen broeder."

De benefiet vindt plaats op vrijdagavond 15 november vanaf 18 uur op de terreinen van RWDM.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?