RWDM overtroeft Westerlo en pakt eerste punten van 2021

TDN
© BRUZZ
20/02/2021
Updated: 21/02/2021 00.19u

RWDM rijfde zaterdagavond zijn eerste punten van 2021 binnen. In eigen huis versloeg de Brusselse 1B-club Westerlo met 2-1 dankzij een uitstekende tweede helft. Uitblinker Nzuzi en topschutter Rocha scoorden, telkens op aangeven van smaakmaker Nangis. Het behoud lijkt zo stilaan een feit.

De spelers van RWDM hadden veel tijd gekregen om zich voor te bereiden op de thuismatch tegen Westerlo. Het was alweer van begin februari in de beker tegen KV Mechelen geleden dat de Molenbekenaren nog eens konden voetballen. Door de winterprik werden de wedstrijden tegen Deinze en Seraing uitgesteld naar maart. De gedwongen pauze kon RWDM alleen maar deugd doen, want in 2021 pakte de ploeg van Euvrard geen enkel punt.

Op de drassige grasmat in het Edmond Machtensstadion stak de thuisploeg als eerste zijn neus aan het venster. Nzuzi stormde zijn linkerflank af, kneep naar binnen en trok een penseelstreek richting de winkelhaak. Het leer krulde een metertje over. Het antwoord van Westerlo liet niet lang op zich wachten. Een mislukte voorzet viel uit de lucht zomaar tegen de paal. Doelman Sadin had er zich compleet op verkeken, maar stond in de herneming wel pal om de kopbal van Cicek te pakken.

Westerlo brak op het kwartier wel de ban in wat een aangenaam kijkstuk zou worden. Sadin bokste een voorzet onvoldoende weg, waardoor Cicek meteen opnieuw kon voortrekken. Igor Vetokele stond op de juiste plek om de 0-1 binnen te tikken. RWDM was zeker de evenknie van Westerlo en zocht in de eerste helft naarstig naar de gelijkmaker. De schuiver van Nzuzi en de gekraakte volley van Claes konden de Westelse doelman Özer wel niet in verlegenheid brengen.

20210220_WESTERLO_RWDM_CLAES
© Belga Images | Glenn Claes (l) in duel met een speler van Westerlo.

Na de pauze trok RWDM opnieuw vol ten aanval. Op basis van de eerste helft was de achterstand niet verdiend. En dus zetten smaakmakers Nangis en Nzuzi snel orde op zaken. De eerste benutte de ruimte na een interceptie, dribbelde een verdediger en stak de bal perfect diep. Nzuzi maakte het knappe voorbereidende werk af met de buitenkant van zijn rechtervoet: 1-1. Er zit muziek in de linkerflank van RWDM.

Rocha lobt: 2-1

De gelijkmaker was nog maar net een feit, of aan de overzijde volgde een heet standje voor de goal van Sadin. Kwelduivel Vetokele knokte zich bij een voorzet en had maar binnen te duwen, maar raakte het leer verkeerd. Hier kwam RWDM goed weg. Het was een zeldzame dreiging van Westerlo, want de thuisploeg had de teugels stevig in handen en drukte het gaspedaal nog wat meer in.

Op het uur schilderde Nangis een verre bal op het hoofd van de aanstormende Claes. Die kon er zijn kruin tegen zetten, maar kopte recht in de armen van Özer. Niet veel later benutte RWDM zijn lengte op een hoekschop. Le Joncour zag zijn kopbal al tegen de touwen vliegen. Met een kattensprong en de vingertoppen duwde de Turkse doelman de stevige nekslag alsnog over de dwarsligger.

Halverwege de tweede helft werd de inzet van RWDM beloond. Nangis raapte een slordige pas van Westerlo op, rukte op en zette voor in de loop van Rocha. De topschutter van RWDM lepelde de 2-1 over Özer in doel. De achtste treffer alweer voor de Portugese spits, die niet echt in het stuk voorkwam maar op een belangrijk moment wel scoort.

20210220_ROCHA_RWDM_WESTERLO
© Belga Images | De teller van Rocha staat op acht doelpunten.

Slordig balverlies van onder meer Van den Bogaert bewees dat RWDM in het laatste kwartier door zijn beste krachten zat. Westerlo had wel nog wat in de tank voor een stevig slotoffensief. Van Eeno kopte een uitstekende kans op de 2-2 rakelings naast. Vetokele claimde tevergeefs een strafschop, maar vooral Alici greep zich naar de haren. Op een afvallende bal haalde de invaller in de slotminuut stevig uit, maar Sadin ging snel plat en verlengde het afgeweken schot met de vingertoppen tegen de paal.

Het Edmond Machtensstadion slaakte een zucht van opluchting, want de 2-1 bleef tot het laatste fluitsignaal op het scorebord staan. RWDM pakt zo zijn eerste punten en overwinning van 2021. In de stand klimmen de Molenbekenaren naar de vijfde plek. Bovendien doet RWDM een goeden zaak in de strijd om het behoud in 1B, want Lierse staat nu al op 11 punten.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie