RWDM zet zijn zegereeks in derde amateurklasse verder: zaterdag won de club verdiend met 1-3 bij Doornik, dat thuis dit seizoen nog niet verloren had.

RWDM deed er beter aan van niet te verliezen, want bij een nederlaag zou Doornik tot op 2 punten naderen. De ploeg uit Henegouwen had al negen wedstrijden niet meer verloren. Toch begon RWDM het beste aan de partij: onder meer Daal miste een uitstekende kans.

Aan het einde van de eerste helft sloegen de Brusselaars twee keer toe: eerst werd Ngangue mooi diepgestuurd, en de aanvallende middenvelder miste niet: zijn vierde doelpunt in evenveel wedstrijden. Op slag van rust verdubbelde Daal de score, meteen het elfde seizoensdoelpunt van de Nederlander.

Na de wedstrijd zakte RWDM weg en kwam Doornik opnieuw beter in de wedstrijd. Toch leek de zege van RWDM niet meer in gevaar te komen, maar een kwartier voor tijd viel de aansluitingstreffer dan toch, al leek er wel buitenspel mee gemoeid te zijn. Even sloop er twijfel in de Molenbeekse rangen, maar de twee wisselspelers maakten het verschil: Fixelles bediende Cissé, die de laatste twijfel meenam.

RWDM pakt zo drie belangrijke punten in de titelstrijd. Leider Rebecq won ook, dat zo vier punten voorsprong behoudt op RWDM, dat wel nog een wedstrijd te goed heeft. Volgende week is er de laatste competitiewedstrijd van RWDM voor de winterstop, de derby in en tegen Ganshoren.

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.