RWDM verloor met 2-1 tegen Olympic Charleroi, maar vierde toch de titel. Herbekijk de goals en de start van het feest na de match. Het commentaar is van Jeroen Roppe.

Racing White Daring Molenbeek is voor het tweede seizoen op rij kampioen geworden. Na de titel vorig jaar in de derde amateurklasse, promoveert RDWM meteen door naar de eerste amateurklasse. De tweede nederlaag van het seizoen kon daar niets aan veranderen, want ook Luik verloor zijn wedstrijd. De kloof van tien punten is voor Luik dus onoverbrugbaar in de drie resterende wedstrijden.

De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland. Omdat een deel van de Molenbeekse aanhang arriveerde met vertraging in het nostalgische Stade de la Neuville in Charleroi.

Brouckaert en Henri

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd, na nog geen tien minuten klom RWDM op voorsprong. Brouckaert kopte de 0-1 voorbij Moriconi. Bova kreeg nadien nog een wenkende mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar de flankspeler knalde over doel.

Olympic knokte zich terug in de wedstrijd via Jordan Henri. Met een heerlijke sleepbeweging zette hij de verdediging van RWDM te kijk en plaatste hij de bal met links in de verste hoek. 1-1, dat was ook de ruststand.

rwdm kampioen

RWDM viert de titel op het veld van Charleroi.

Feest in de zandbak

In de tweede helft viel er bitter weinig te beleven. De grasmat, die eerder een zandbak was, liet vlot voetballen niet toe. Charleroi kwam op voorsprong via Jatta. Maar dat lieten de meegereisde RWDM-supporters niet aan hun hart komen. Want Luik verloor in Durbuy en dus was RWDM sowieso kampioen.

Ondanks de nederlaag kon het feest dus beginnen. De fans bestormden het veld en vierden de tweede opeenvolgende titel met de spelers.