RWDM speelt zondag gelijktijdig met titelconcurrent

© BRUZZ
19/03/2018

RWD Molenbeek speelt zondagmiddag en niet op zaterdagavond tegen Waremme in de tweede amateurklasse van het voetbal. De club werkt zijn wedstrijd gelijktijdig af met grote concurrent FC Luik. Als RWDM zijn wedstrijd wint en Luik niet, dan zijn de Brusselaars kampioen.

Sporting Flagey belde maandagavond met Danny Vander Eeckt

De match van RWDM tegen Waremme stond eerst op zaterdagavond gepland en die van FC Luik tegen Charleroi op zondag. Als Luik zijn match niet wint en Molenbeek wel, is RWDM kampioen.

RWDM-fans zouden dus een dag lang in spanning moeten wachten om te weten of Molenbeek kampioen wordt en mag promoveren naar de eerste amateurklasse.

Nu spelen Molenbeek en Luik dus tegelijk hun match, op zondag 15 uur. Dat gebeurt op vraag van de RWDM zelf, zegt voorzitter Thierry Dailly. Wanneer het laatste fluitsignaal weerklinkt, zal RWDM weten of het de champagneflessen mag laten aanrukken.

Voorzitter Thierry Dailly: "De voorbereidingen voor een mogelijk feest zijn beperkt. Maar als we kampioen worden zal het een onvergetelijke namiddag worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, RWDM, Voetbal, kampioen

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni