RWDM-Luik.jpg

De RWDM-spelers na de 4-0 overwinning tegen rivaal Luik in december.

In de tweede amateurklasse van het voetbal verloor FC Luik zondagavond tegen Waremme (Borgworm). Dit betekent dat RWD Molenbeek volgend weekend de titel kan grijpen. Als RWDM zaterdag zijn wedstrijd wint en Luik wint zondag niet, dan zijn de Brusselaars kampioen.

Zelf speelde RWDM dit weekend niet. Dat komt door de algemene schrapping van White Star, begin dit seizoen. Luik moest wel aan de bak in een streekderby tegen Waremme. En verloor met 3-1.

Als, indien en rekenen

Met nog vijf wedstrijden op het programma telt leider RWDM tien punten voorsprong. Molenbeek ontvangt zaterdag zelf Waremme. En nu is het spelletje van 'als' en 'indien' en rekenwerk.

Want als leider RWDM die wedstrijd wint, ligt de druk bij Luik. De eerste achtervolger speelt daags nadien thuis tegen derde Olympic Charleroi. En als Luik niet wint, maar wel gelijk speelt of verliest, gaat de titel naar Molenbeek. Omdat de voorsprong van RWDM dan minstens twaalf punten zou bedragen. En de Brusselaars hebben in dat geval ook vijf wedstrijden méér gewonnen. Dat maakt de kloof dus mathematisch onoverbrugbaar voor Luik.

"Onze abonnees zijn wedstrijden op zaterdagavond gewoon. Verplaatsen naar zondag wordt moeilijk."

Voorzitter Dailly wacht nog af met de mogelijke titelwedstrijd naar zondag te verplaatsen

Een Brussels titelfeest op zaterdagavond bij een overwinning is dus voorbarig. Want dat is afhankelijk van het resultaat in Luik - Olympic zondag om 15 uur.

Match verplaatsen?

Er loert dus voor de RWDM-fans een vreemde voetbalspeeldag om de hoek. Zonder hun ploeg zondag te zien spelen, kan er toch een titel gevierd worden als Luik punten laat liggen. Is het dan niet beter om de thuiswedstrijd in het Machtensstadion van zaterdagavond naar zondagmiddag ter verplaatsen?

Voorzitter Thierry Dailly reageert: "Ik vrees dat het te laat is om onze wedstrijd nog van zaterdag naar zondag te verplaatsen. Onze abonnees zijn gewend aan thuiswedstrijden op zaterdag." Of Dailly en het RWDM-bestuur alsnog een aanvraag doen om de match tegen Waremme een dag later te spelen, weten we maandag.

Wedstrijden volgende speeldag in tweede amateurklasse ACFF:

  • zaterdag 24 maart om 20u: Racing White Daring Molenbeek - Stade Warremien
  • zondag 25 maart om 15u: RFC Liège - Olympic Charleroi

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni