RWDM stelt Laurent Demol aan als nieuwe hoofdtrainer

© Photonews
| Laurent Demol is de nieuwe trainer van RWDM. Eerder was hij onder meer aan het werk bij Moeskroen en Tubeke.

De nieuwe coach Laurent Demol (48) krijgt de opdracht om RWDM in 1B te houden. Hij was afgelopen seizoen aan de slag bij Tubeke, waarmee hij de degradatie naar tweede amateurklasse niet kon vermijden. Vermoedelijk zal vooral assistent Stilmant de knopen doorhakken. Stilmant heeft geen trainersdiploma dat geschikt is om een club te trainen in 1B, Demol heeft dat wel. Deze middag stelt de club de nieuwe trainersstaf officieel voor.

RWDM-voorzitter Thierry Dailly is volop bezig met zijn huiswerk voor het allereerste profseizoen van de club sinds de heropstart. Het voornaamste probleem was dat trainer Frédéric Stilmant geen Pro License-diploma heeft, en dat is nodig om trainer te zijn in 1A en 1B.

Met Demol lijkt Dailly nu een handige oplossing gevonden te hebben. Demol heeft zo'n diploma en wordt officieel hoofdtrainer, Stilmant zet een stap terug en wordt opnieuw assistent-coach. Al zal die laatste dus vermoedelijk veel in de pap te brokken hebben.

Om 12u deze middag geeft de club meer uitleg bij de keuze voor Demol. De 48-jarige nieuwe trainer was vorig seizoen nog aan de slag bij Tubeke. Daar coachte hij twaalf wedstrijden.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?