RWDM strikt verdediger met tonnen ervaring

© RWDM
| Benjamin Delacourt.

RWDM haalt Benjamin Delacourt naar het Edmond Machtensstadion. De ervaren verdediger speelde meerdere seizoenen in eerste en vooral tweede klasse. Bij RWDM tekende Delacourt (34) een contract voor twee seizoenen, met optie op een bijkomend jaar.

Sterke man Thierry Dailly beloofde zes ervaren nieuwkomers. Delacourt is wat dat betreft een schot in de roos. De Fransman wordt door collega’s geprezen voor zijn professionaliteit en leiderschap. Op zijn 34e speelde Delacourt afgelopen seizoen nog 18 duels in eerste klasse voor Cercle Brugge. De kopbalsterke Fransman scoorde daarin twee keer.

Op zijn teller staan 47 wedstrijden in de hoogste afdeling, maar vooral 108 matchen in de tweede klasse. Dat is de reeks waar RWDM zo snel mogelijk naartoe wil. Delacourt speelde in het verleden bij onder meer Moeskroen en Deinze – een reeksgenoot van RWDM - en werd in 2018 met Cercle kampioen in 1B.

RWDM is volop bezig met de sportieve voorbereiding op volgend seizoen. Die zouden wel eens lang kunnen duren. Manager Dailly wil zich niet aan financiële avontuurtjes wagen. Delacourt is na verdediger Luca Napoleone (Virton) en aanvaller Moussa Diallo (Eupen) de derde versterking. Hij komt transfervrij over van Cercle.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?