| Archiefbeeld. Zakaria El Ouahdi viert een van zijn acht doelpunten in de Challenger Pro league.

Jupiler Pro League-nieuwkomer RWDM heeft zondag zijn laatste oefenwedstrijd uit de zomervoorbereiding gewonnen. De promovendus haalde het in zijn thuisstadion met 1-0 van Lyon, na een doelpunt van RWDM-spits Zakaria El Ouahdi.

Winnen en verliezen in dezelfde wedstrijd, als eigenaar van zowel RWDM als Olympique Lyon, heeft John Textor de oefenpot tussen beide clubs gisteren apart beleefd. RWDM zorgde dit weekend voor een kleine stunt in eigen huis door zevenvoudig Frans kampioen Olympique Lyon te verslaan met het kleinste verschil.

Marokkaans jeugdinternational Zakaria El Ouahdi (68.) scoorde met een keurige vrije trap hetenige doelpunt van de partij. Bij Lyon maakte Clinton Mata, die deze zomer de deur bij Club Brugge achter zich toe trok, zijn debuut.

Met de overwinning tankten de Molenbekenaars vertrouwen voor hun Jupiler Pro League debuut komende zaterdag in het Edmond Machtensstadion tegen vicekampioen KRC Genk. Met bijna dubbel zoveel verkochte abonnementen tegenover vorig jaar, belooft het meteen een sfeervolle voetbalavond te worden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni