| Nicolas Rommens miste tegen Lierse Kempenzonen een strafschop en kreeg nadien rood voor een schandalige overtreding.

RWDM-verdediger Rommens geschorst voor zwanzederby

© Belga - BRUZZ
18/11/2020

RWDM zal in de derby op het veld van Union Saint-Gilloise komend weekend geen beroep doen op Nicolas Rommens. Voor zijn rode kaart afgelopen weekend heeft het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) de verdediger één speeldag effectieve schorsing opgelegd en een boete van 1.000 euro.

Het Bondsparket had een schorsing van drie speeldagen gevraagd, maar RWDM ging in het verweer en verscheen dinsdag voor het Disciplinair Comité. Rommens en technisch directeur Serge Beerens voerden het woord. Met succes, want Rommens moet slechts één wedstrijd aan de kant blijven. De drie speeldagen schorsing blijven staan, maar twee ervan worden met uitstel opgelegd.

In de inhaalwedstrijd van de achtste speeldag in 1B tussen RWDM en Lierse Kempenzonen (2-0) kreeg Rommens zaterdag op slag van rust een rechtstreekse rode kaart. De middenvelder van RWDM probeerde een mislukte controle recht te zetten, maar kwam te laat en plantte zijn studs op het scheenbeen en de enkel van Lierse-verdediger Allach.

Verzachtende omstandigheden

Het Disciplinair Comité veroordeelt de hoge intensiteit van die tackle, en acht de fysieke integriteit van Allach daardoor in gevaar gebracht. De vordering van het Bondsparket was dan ook redelijk, aldus het oordeel. Maar er zijn ook verzachtende omstandigheden.

"Rommens raakt eerst de bal. Dat maakt het plausibel dat hij geen intentie om zijn tegenstander te kwetsen en verrast was over de positie van diens voet. Nadien verlaat Rommens zonder mopperen het terrein. Hij biedt bovendien persoonlijk en per sms zijn excuses aan", aldus het Disciplinair Comité, dat om die redenen slechts één effectieve speeldag oplegde en de rest voorwaardelijk.

Tenzij RWDM in beroep zou gaan tegen deze straf, ziet Rommens de zwanzederby in het Dudenpark van Union komende zondag aan zich voorbijgaan.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, Sporting Flagey, Nicolas Rommens, RWDM, Zwanze Derby, Disciplinair Comité schorsing

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni