MV
© BRUZZ
14/11/2020
Updated: 15/11/2020 09.02u

Molenbeek won een inhaalwedstrijd in 1B tegen Lierse Kempenzonen met 2-0. Net voor de rust kreeg Rommens (RWDM) rood, maar de thuisploeg kon rekenen op aanvaller Leonardo Rocha om het tij te keren. Rocha scoorde zelf één keer en gaf een assist. Over een week volgt de tweede Zwanderby tussen Union en RWDM in het Dudenpark.

De voetbalinterland San Marino - Gibraltar stond ongeveer gelijktijdig op het programma met RWDM - Lierse in 1B. Voor ons was de keuze snel gemaakt, zeker wanneer bleek dat San Marino en Gibraltar het op 0-0 hielden.

Dan was er meer spektakel in het Edmond Machtensstadion in Molenbeek. Lierse dreigde via Gilis, maar doelman Sadin ging goed plat.

Schlemiel

Aan de overkant kreeg RWDM een strafschop na een overtreding van Brughmans op Nangis.

ROMMENS_MIST_PENALTY_RWDM

| Nicolas Rommens miste een strafschop en kreeg nadien rood voor een schandalige overtreding.

Een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, dat hoeven we u niet te vertellen. Helaas voor RWDM ging dat sprookje niet door, doelman Brughmans sprong vroeg weg van zijn lijn en stopte de elfmeter van Rommens.

Diezelfde Rommens werd echt de schlemiel toen hij een lelijke overtreding beging en de enkel van Allach dubbel deed plooien. Een terechte rode kaart leverde dat op.

Ook in San-Marino - Gibraltar noteerden we een rode kaart, dit geheel terzijde.

Rocha breekt de ban

De start van de tweede helft was, verrassend, voor RWDM. Rocha pakte in de zestien meter uit met een knappe georiënteerde controle en schoot met links binnen voor de 1-0.

De Braziliaans-Portugese spits hield een paar minuten later een drietal verdedigers aan de praat en legde klaar voor Dante. Die knalde laag voorbij Brughmans. Plots stond het 2-0, bij de bezoekers krabden ze zich in de haren.

RWDM speelde de wedstrijd zonder veel problemen uit, ondanks het numerieke overwicht speelde Lierse zo goed als niets klaar. Enkel Cauwenberg kon Sadin nog eens bedreigen met een afstandsschot.

RWDM springt naar plaats drie in het klassement en doet een uitstekende zaak. Volgende week zondag gaat RWDM met een goed gevoel op bezoek bij stadsgenoot en leider Union in het Dudenpark.