| De 21-jarige Botella is een jeugdproduct van RC Strasbourg.

RWDM vindt aanvaller in Franse derde klasse

TDN
© BRUZZ
25/06/2021

Ivan Botella, vorig seizoen topschutter van SC Lyon in de derde klasse van Frankrijk, versterkt de voorhoede van RWDM. De Frans-Spaanse voetballer tekende een contract voor twee seizoenen in het Edmond Machtensstadion.

De 21-jarige Botella is een jeugdproduct van eersteklasser RC Strasbourg. De aanvaller schopte het in de Elzas tot de hoofdmacht, maar kreeg er geen speelminuten. Daarom verkaste hij vorige zomer naar SC Lyon in de National 1. Met 8 doelpunten (en 3 assists) was Botella een van de sterkhouders van zijn ploeg, die weliswaar achttiende en laatste eindigde in de reeks.

Zijn prestaties wekten de interesse van verschillende Franse tweedeklassers, aldus RWDM. "Clubs met een groter budget dan het onze trokken aan zijn mouw, maar we konden hem overtuigen om voor ons project te kiezen. Dat maakt me heel gelukkig, want het toont aan dat RWDM op de goede weg is", zegt sportief directeur Julien Gorius. "Met Ivann versterken we ons offensief compartiment fors."

Tweede aanwinst

Botella zelf zet zijn eerste stappen in het buitenland. “Ik was op zoek naar een nieuw avontuur en een terugkeer naar de professionele wereld. Ik wil mijn steentje bijdragen aan het project van deze club om zo snel mogelijk terug naar het hoogste niveau te klimmen. Ik kan alleszins niet wachten om opnieuw op het veld te staan en mijn kwaliteiten te tonen aan de supporters", aldus de aanvaller.

Voor RWDM is Botella de tweede zomeraanwinst. Eerder deze week strikte de Molenbeekse club middenvelder Théo Gécé, die overkomt van Sporting Charleroi. Sterke man Thierry Dailly mikt op 5 tot 7 versterkingen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni