RWDM-voorzitter Dailly: ‘Vertrek van Vanderbiest was grote verrassing’

© RWDM 47 - Officiel
| Fred Vanderbiest en de spelersgroep van RWDM.

Het vertrek van Fred Vanderbiest als coach van RWDM slaat in als een bom in het Edmond Machtensstadion. “Ik was heel erg verrast, maar dit zal onze club niet destabiliseren”, reageerde voorzitter Thierry Dailly bij BRUZZ. Frédéric Stilmant, momenteel assistent-coach bij RWDM, neemt het roer over van ‘Fredje’.

Dailly kreeg maandagavond tegen middernacht een telefoontje van Vanderbiest, dinsdagochtend legde de trainer zijn situatie uit aan het RWDM-bestuur. “Dat was echt een grote verrassing voor onze club”, zegt voorzitter Dailly aan onze redactie. “Maar het is een realiteit die we moeten aanvaarden. We hebben de knop snel omgedraaid.”

Veel tijd om te kniezen hebben de Molenbekenaars niet. Komend weekend staat alweer de topper tegen Luik op het programma. “We hebben de weelde om over een assistent te beschikken die al veel ervaring heeft als T1. Fred Stilmant zal de functie van Vanderbiest overnemen. We gaan voorlopig geen energie steken in een zoektocht naar een nieuwe coach. Onze staff is sterk genoeg”, aldus Dailly.

‘Fredje’ haalde persoonlijke redenen aan om het vertrek bij RWDM te verklaren. Naar verluidt zou hij al snel heimwee gekregen hebben naar de professionele werking van KV Mechelen. VDB botste op de limieten van amateurclub RWDM en zou zelf vragende partij geweest zijn om terug te keren.

Dailly had afgelopen zomer nochtans veel moeite gedaan om het kind aan huis los te weken bij de Maneblussers. “Ik vind hem nog steeds het perfecte profiel hebben om RWDM naar een hoger niveau te tillen. Dus ja, ik ben teleurgesteld. Maar tegelijk zal ik altijd respect hebben voor de mens Vanderbiest.”

KV Mechelen was er dinsdagmiddag als de kippen bij om de terugkeer van Vanderbiest aan te kondigen. “Dat vond ik niet heel respectvol. Ik kreeg niet eens de kans om de spelers persoonlijk op de hoogte te brengen. Nochtans had ik gevraagd om even te wachten. Spijtig”, zuchtte Dailly, die omstreeks 15 uur het nieuws zou toelichten aan de spelersgroep.

Stilmant pakt over

20200121_FREDERIC_STILMANT_RWDM
© RWDM
| Frédéric Stilmant neemt het roer over van Vanderbiest.

RWDM staat voorlopig achtste in de eerste amateurklasse, op zes punten van een plaats in de eindronde. Stilmant, ex-speler van onder meer KV Oostende, Olympic Charleroi en Tubeke, maakt zaterdagavond in de thuismatch tegen RFC Luik zijn debuut als T1 van RWDM.

De voorbije jaren deed hij ervaring op als hoofdcoach van Châtelet-Farciennes en Rebecq. Dinsdagnamiddag leidde de 40-jarige Stilmant zijn eerste training op het oefencomplex van RWDM.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?