RWDM-voorzitter Thierry Dailly besmet met coronavirus

© Bart Dewaele
| Thierry Dailly, voorzitter voetbalclub RWDM.

Sinds twee weken zijn alle spelers van RWDM technisch werkloos. Hun voorzitter Thierry Dailly verklaarde eerder aan BRUZZ dat hij “in de eerste plaats wou zien dat iedereen gezond blijft” in deze coronacrisis. Nu blijkt Dailly zelf drager te zijn van het virus.

Dat zegt de clubvoorzitter aan de Franstalige krant La Capitale en nieuwssite BX1.

Zowel zijn vrouw als hijzelf zouden al een tiental dagen de klassieke symptomen van COVID-19 vertonen: hij heeft geen smaak en geurzin meer en zijn vrouw is enorm vermoeid en heeft ademhalingsproblemen. Zijn vrouw werd daarom in het ziekenhuis getest en bleek wel degelijk besmet. Hijzelf en zijn kinderen zijn nu drager van het virus. Allemaal mochten ze wel naar huis om uit te zieken.

“We moeten nu goed in quarantaine blijven en wachten tot het overgaat”, zegt Dailly aan La Capitale. “In vergelijking met andere mensen of met de situatie in Italië of Spanje heb ik persoonlijk niet te klagen.”

'Gezondheid eerst'

Behalve Dailly is er nog een medewerkers van de club ziek geworden, schrijft BX1. De moeder van een ander bestuurslid is al overleden aan het virus.

De voorzitter herhaalt dat hij het goed vindt dat sportverenigingen snel hebben beslist om hun toernooien uit te stellen of op te schorten. “Maar in deze tijden van het coronavirus denk ik niet meer veel aan het voetbal”, zegt hij nog. “De gezondheid van de mensen gaat altijd voor.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?