RWDM vraagt proflicentie aan

© PhotoNews
| RWDM dient een dossier in om de proflicentie te bekomen.

RWDM zal een aanvraag indienen om de proflicentie te bekomen. Die heeft de Molenbeekse club nodig als het wil promoveren naar 1B, de reeks waarin ook Union actief is. "Die licentie bemachtigen is de volgende stap in de uitbouw van RWDM. Dat is belangrijk, want het zou bevestigen dat we op de goed weg zijn."

RWDM bezet momenteel de vijfde plaats in de eerste amateurklasse, de afdeling net onder de twee profreeksen. De Molenbeekse club behoort tot de ploegen die aanspraak maken op de eindronde. Daarin strijden de vier beste teams voor promotie naar 1B.

Amateurclubs die geen aanvraag voor een proflicentie neerleggen, kunnen per definitie niet stijgen naar 1B. "Voor RWDM is promotie dit jaar niet realistisch. De licentie bemachtigen is daarentegen wel de volgende stap in de ontwikkeling van de club", zegt algemeen manager Thierry Dailly.

Test voor de toekomst

Daarom bereidt het RWDM-bestuur de licentieaanvraag grondig voor, al is het maar om de proef op de som te nemen. "Dat dossier is belangrijk, want kan bevestigen dat we op de goede weg zijn", aldus Dailly. "Ik zie ook niet in waarom we de licentie niet zouden krijgen: administratief zijn we in orde en ook het Machtensstadion voldoet aan de norm."

In het verleden klaagden heel wat clubs over de strenge licentievoorwaarden. Dailly houdt er een ander standpunt op na. "Dankzij de licentiedossiers boekte RWDM op verschillende vlakken vooruitgang. We leren er veel uit bij."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws. Met onder meer wedstrijdverslagen van voetbal, basketbal en hockey, maar ook portretten van Brusselse sporters.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?