| Christophe Mickael Biron (RWDM) viert zijn goal tegen KV Mechelen.

RWDM wint met 1-0 tegen inspiratieloos KV Mechelen

12/08/2023

Promovendus RWDM heeft zaterdag op de derde speeldag van de Jupiler Pro League zijn tweede zege van het seizoen geboekt. Na OHL vorige week legden de Brusselaars dit keer een zwak KV Mechelen met 1-0 over de knie. Doelpuntenmaker Mickaël Biron hijst zich met drie treffers naast Vincent Janssen in de topschuttersstand.

Beide ploegen schotelden de supporters in het Edmond Machtensstadion voor de pauze slappe kost voor. Het ontbrak zowel thuisploeg RWDM als Mechelen aan spelvreugde en inspiratie in een eerste helft die weinig om het lijf had. Slechts eenmaal moesten doelmannen Theo Defourny en Gaëtan Coucke in actie komen. Defourny's redding op een schot van Mechelen-aanvaller Nikola Storm, na ruim een kwartier spelen, was er wel een van de bovenste plank.

Onder impuls van de ingevallen Riquelme kreeg RWDM zijn motor na de rust wel op gang. De Braziliaan toonde zich met enkele fraaie acties en ontstak zo het vuur aan de lont van de thuisploeg, die na de rust het gevaarlijkst was. Een doelpunt kwam er evenwel niet meteen van.

Riquelme vuurde recht op Coucke, schoten van spits Biron vlogen naast en op de paal. Een kwartier voor tijd zorgde de Fransman (74.) dan toch voor het openingsdoelpunt. Hij werd prima diep gestuurd door Alexis De Sart en werkte vervolgens beheerst af in de benedenhoek. Mechelen was een hele wedstrijd niet op de afspraak en vond geen tegenantwoord.

Met een knappe 6 op 9 nestelt RWDM zich op de vijfde plaats in het klassement. KVM, dat nog niet won, is veertiende met 1 punt.

Jonathan Heris (RWDM) en Rafik Belghali (KV Mechelen)

| Jonathan Heris (RWDM) en Rafik Belghali (KV Mechelen)