RWDM zakt uiteindelijk zonder supporters af naar Luik

Na een vergadering van de club heeft RWDM beslist om komende zondag uiteindelijk toch zonder supporters af te zakken naar het stadium van FC Luik.

Deze beslissing kwam er nadat de burgemeester van Luik Willy Demeyer (PS) beslist had om slechts 150 'vreedzame' supporters toe staan in zijn stad. De politie vermoedt namelijk dat er gevechten kunnen plaatsvinden tussen de supporters van RWDM en FC Luik, al dan niet versterkt door de harde kernen van Anderlecht en Standard Luik.

Daarop kwam de raad van bestuur en afgevaardigden van de supportersclubs van RWDM samen. "Het was voor ons snel duidelijk dat wij niet zomaar konden beslissen wie wel en wie niet zou mee mogen", liet voorzitter van RWDM Thierry Dailly weten aan BRUZZ. "Daarom hebben we besloten om zonder supporters af te zakken naar Luik."

Ook al lijkt op deze manier de kans op rellen in de kiem gesmoord, toch is Dailly niet blij met de gang van zaken. "Als ze echt een signaal tegen hooliganisme en geweld willen geven, dan hadden we de wedstrijd achter gesloten deuren moeten spelen. Nu wordt RWDM als enige en zonder reden gestraft."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?