RWDM-voorzitter: 'Garantie op veiligheid in Luik, of we blijven in Brussel'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 7 januari 2019

Zondag speelt RWDM tegen Luik in de Eerste amateurklasse. De heenwedstrijd tussen beide clubs liep begin september uit de hand, toen ontstonden er relletjes tussen beide supporterclans. De burgemeester van Luik verbiedt nu de supporters van RWDM om de wedstrijd bij te wonen. Maar ondertussen hebben de spelers van RWDM dan weer bedreigingen ontvangen van Luikse fans. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt voorzitter Dailly in Sporting Flagey op BRUZZ radio.

Via een brief werd RWDM vorige week op de hoogte gebracht, burgemeester Willy Demeyer wil niet dat RWDM-fans nu zondag naar Luik afzakken. De politie vermoedt namelijk dat er gevechten zouden kunnen plaatsvinden tussen de Molenbeekse en Luikse fans.

Bovendien zouden de fans van Anderlecht die van RWDM vergezellen om ook amok te maken met hun rivalen van Standard, ook in Luik dus.

Na contact tussen beide clubvoorzitters en de Luikse burgemeester werd beslist om 150 'vreedzame fans' van RWDM toe te laten. Maar de Molenbeekse club en fans zijn het daar niet mee eens, zo bleek maandag uit overleg.

"Een tirage houden tussen de fans zou moeilijk zijn, en oneerlijk", zegt RWDM-voorzitter Dailly in Sporting Flagey. "We vinden dat de wedstrijd achter gesloten deuren moet plaatsvinden, want we vrezen voor de veiligheid van de spelers."

Dailly gaf mee dat hij overweegt om zijn team in Brussel te houden. "Ik heb net gebeld met de voorzitter van Luik, hij kon nog niet garanderen of onze spelers 100 procent veilig zouden zijn. Het stadion van Luik is ook gewoon niet voorzien daarop. We wachten nu af welke maatregelen genomen worden, anders reizen we niet af naar Luik."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws. Met onder meer wedstrijdverslagen van voetbal, basketbal en hockey, maar ook portretten van Brusselse sporters.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?