Sacoor en broers Borlée wanhopen niet na tegenvallende reeksen

© Photo News
| De beste seizoenstijd van Kevin Borlée staat op 46.07.

Dylan Borlée, Kevin Borlée en Jonathan Sacoor bleven zaterdag tijdens de reeksen van de 400 meter op het BK atletiek in Brussel steken op respectievelijk 46.14, 46.28 en 46.56, terwijl voor het WK in Doha 45.30 nodig is. Toch behouden ze het vertrouwen.

"Mijn wedstrijd was regelmatig, maar in de eerste helft mis ik nog wat snelheid", zei Kevin Borlée na afloop. "We zien zondag wel wat er nog mogelijk is, maar ik hoop op zijn minst onder de 46 seconden te duiken." De beste seizoenstijd van Kevin Borlée staat op 46.07. "Ik heb bijna drie maanden niet kunnen lopen, dat laat zich natuurlijk wel voelen. Pas op 27 juli stond ik terug op de piste. Of ik de WK-limiet nog haal, durf ik niet te zeggen, maar als ik op deze manier kan blijven trainen zal ik zeker en vast klaar zijn voor het WK. En als het daar alleen voor de 4x400 meter is, dan is dat maar zo."

Gemotiveerd

Dylan Borlée is er meer dan zijn oudere broer op gebrand om koste wat het kost de WK-limiet te lopen. "Het gevoel is goed en tot 300 meter voelde ik mij fris, maar in de laatste rechte lijn miste ik tegenstand. Ik geloof echt wel dat het in de finale een stuk sneller kan, en ook de aanwezigheid van Isaac Makwala zal ons vooruit trekken." De wereldtopper uit Botswana plaatste zich zaterdag als snelste voor de finale op zondag.

Jonathan Sacoor was zaterdag nog een stukje trager dan zijn trainingsmaatjes, maar ook hij panikeert niet. "Mijn eerste 200 meter waren goed, maar daarna verloor ik het ritme. Voor een jonge atleet als ik is het niet evident om de wedstrijd goed in te delen zonder tegenstand. Ik ben er 100 procent zeker van dat we elkaar morgen in de finale naar een hoger niveau gaan tillen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?