© Ghelamco | Het Eurostadion moest normaal op parking C achter de Heizelvlakte verrijzen.

Saga rond Eurostadion opnieuw naar de rechtbank

EC
© BRUZZ
01/08/2023

Mocht de Stad Brussel haar afspraken rond het geplande voetbalstadion aan de Heizel eenzijdig opzeggen met de gekozen promotoren? In maart zei een Brusselse rechter nog van wel, maar ontwikkelaars Ghelamco en BAM gaan nu in beroep.

Dat verneemt onze redactie en meldt ook de krant L’Echo.

De discussie gaat over het terrein waarop het nieuwe stadion moest komen: parking C, achter de Heizelvlakte en op het grondgebied van de Vlaamse gemeente Grimbergen. De Stad Brussel is eigenaar van dat terrein en sloot in 2016 een erfpachtovereenkomst met het consortium BAM-Ghelamco. Die mochten het terrein de komende 99 jaar gebruiken om er op eigen kosten een voetbalstadion te bouwen. Toen werd nog gemikt op het Europees kampioenschap van 2020.

Die deadline bleek onhaalbaar, onder meer door allerhande problemen met de vergunning. In 2018 besliste de Stad dan maar om de erfpachtovereenkomst eenzijdig op te zeggen. Volgens de ontwikkelaars onterecht, maar zij vingen bot bij de Raad van State en in maart dit jaar opnieuw bij een Brusselse rechter. De Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg gaf de Stad Brussel gelijk. Ghelamco gaat nu in beroep, verneemt onze redactie, samen met bouwbedrijf en partner BAM.

De ontwikkelaars wensen niet te reageren. Het verzoekschrift is eind vorige week ingediend bij het Brusselse hof van beroep.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport, Ghelamco, Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie