Schaarbeek maakt werk van betere sportfaciliteiten

© Schaarbeek
| Een tennisplein in het sportcomplex Terdelt.

De site Terdelt en Wahis zullen, als het van de meerderheid afhangt, binnenkort worden getransformeerd tot een sportpark en een echte sportcampus. Schepen van sport Thomas Eraly (Ecolo) zet in op betere infrastructuur, een breder aanbod en een focus op jongeren tussen de 10 en 15 jaar oud.

Dat bericht La Capitale.

Beide sites zijn volgens Eraly dringend aan opfrissing toe. In de loop van de komende 10 à 15 jaar zal er zwaar geïnvesteerd worden in een geleidelijke renovatie. De kosten liggen tussen de 3 en 6 miljoen voor de Terdelt en tussen de 3 en 15 miljoen voor Wahis, afhankelijk van de eventuele komst van een zwembad.

Het sportcomplex Terdelt moet een meer “sportieve en speelse plek worden”. Eraly wil ook een verbinding maken met het aangrenzende Albert Park. Voor Wahis heeft hij een meer geprofessionaliseerde visie voor ogen: een echte sportcampus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?