Schaarbeekse spelersmakelaar: 'Niets met transfer Mitrovic te maken'

© PhotoNews
| Aleksandar Mitrovic.

Speurders van het federaal parket vielen woensdagochtend binnen op de zetel van het bescheiden One Goal Management in Schaarbeek, in het kader van een onderzoek naar de transfer van Aleksandar Mitrovic van RSC Anderlecht naar Newcastle in 2015. Maar volgens het makelaarsbureau vergist het parket zich. "Mijn cliënt heeft hier niets mee te maken", zegt de advocaat van One Goal Management Tim Dierynck.

Om 9 uur klopten onderzoekers van het parket aan in de Achille Detiennestraat in Schaarbeek, waar One Goal Management gevestigd is. Dat bureau zou destijds mee de transfer van de Servische spits naar het Engelse Newcastle United geregeld hebben. Officiële bevestiging van het parket is er nog niet, maar alles wijst op een enorm misverstand.

De eigenaar van One Goal Management ontkent stellig dat hij ook maar iets met de transfer te maken heeft. "We hebben nooit contact gehad met Mitrovic of zijn agenten. Er werden wel documenten in beslag genomen van enkele kleine contracten, maar daar zitten er geen tussen die de grootteorde van de transfer van Mitrovic benaderen", reageerde de makelaar.

Zijn verhaal wordt bevestigd door Tim Dierynck, advocaat van One Goal Management. "Mijn cliënt belde me op in alle staten, omdat er plots agenten binnenvielen voor een onderzoek naar malafide betrokkenheid bij de transfer van Mitrovic. Mijn cliënt bevestigde me formeel dat hij daar niet bij betrokken is geweest. Het gaat hier om een misverstand. Een andere vennootschap met dezelfde naam, al dan niet in het buitenland, zou hierbij betrokken zijn", aldus de raadsman.

'Geruchtenmolen'

Volgens Dierynck is One Goal Management een eenmanszaak die vooral kleinere spelers in de portefeuille heeft. "Het verwondert mij dat de politie bij mijn cliënt is binnengevallen. Van het gerecht verwacht je toch dat het bezwarende elementen kan voorleggen voor ze aan zo'n onderzoek kunnen beginnen. De naam van mijn cliënt circuleert in alle media en de imagoschade voor zijn bedrijfje is onherstelbaar. Maar de waarheid zal snel aan het licht komen."

Of One Goal Management de geleden schade zal verhalen, is nog niet duidelijk. "We gaan ons beraden of we verdere stappen zullen nemen. Maar mijn cliënt wenst eigenlijk dat de geruchtenmolen zo snel mogelijk wordt stopgezet door het parket", aldus Dierynck.

Vermoeden van onschuld

Intussen wijst het federaal parket op het vermoeden van onschuld. Het feit dat in verschillende media de namen van bedrijven en ondernemingen volledig vermeld worden, is voor het federaal parket immers reden tot bezorgdheid. "Een huiszoeking dient zowel om bewijzen te verzamelen als om deuren te sluiten en houdt op geen enkele manier een aanwijzing van schuld in", klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?