| Benoit Hellings (Ecolo)

Schepen Benoit Hellings: 'EK veldlopen is heel belangrijk voor de stad Brussel'

© Belga
09/12/2023

Brussels Schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo) blikte zaterdag op een persconferentie in het Atomium vooruit op het EK veldlopen van zondag in het Park van Laken. "Atletiek is heel belangrijk voor de stad Brussel", zei hij daarbij.

Voor de stad Brussel is het niet ongewoon om bij een groot loopevenement betrokken te zijn. "We zijn wel wat gewoon", zegt Hellings. "We hebben ervaring met onder meer de Memorial Van Damme en de 20 kilometer van Brussel. Als je aan de voorkant van het Koning Boudewijnstadion gaat kijken, zie je grote afbeeldingen van atletiek. We hebben niet voor niets de atletiekpiste vernieuwd, zodat de Memorial Van Damme in Brussel kan blijven. Voetbal en atletiek moeten voor ons hand in hand kunnen gaan, want atletiek is heel belangrijk voor de stad Brussel. Zondag zal het mogelijks in de regen te doen zijn, maar we zijn in België, en het is cross, dus een beetje regen hoort erbij."

Ook Gery Follens, de voorzitter van de Vlaamse Atletiekliga, nam het woord in het Atomium. "Het weer? Laat ons het Belgische zon noemen. Die kan ik morgen wel beloven", grapte hij, om daarna serieuzer te worden. "Voor onze federatie is het heel belangrijk om zo'n kampioenschap binnen te halen. En in april 2025 is er al het EK Road Running in Brussel en Leuven, dus we zitten met twee grote toernooien op anderhalf jaar tijd. Daar zijn we heel trots op."

Zowel sportief als extrasportief denk Follens aan een groot succes. "Ik hoop op medailles, vooral van Isaac Kimeli of in het landenklassement bij de mannen. En ik verwacht ook veel volk. Er zijn al meer dan 3.000 tickets de deur uit en we verwachten zondag zelf ook nog heel wat verkoop", besluit Follens.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni