Sint-Lambrechts betreurt naamsverandering White Star

© brusselnieuws.be
03/06/2013
De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe is teleurgesteld door de naamsverandering van White Star. De nieuwe directie besloot vorige week de naam te veranderen van White Star Woluwe naar White Star Brussel.

De gemeente betreurt dat de verandering van naam er "eenzijdig" gekomen is. "Het is niet ideaal voor de toekomstige samenwerking tussen de gemeente en de club, die naar alle verwachting in het gemeentelijk stadion zal willen blijven spelen in de toekomst", klonk het bij de gemeente.

De club en haar nieuwe directie blijven achter de beslissing staan. De beslissing over de naamsverandering kwam er in samenspraak met de nieuwe eigenaar, een investeerdersgroep uit Dubai.

"De club heeft de ambitie om zich te versterken voor een terugkeer naar eerste klasse", zegt CEO Pierre François. "In het buitenland is het makkelijker om te verwijzen naar de regio Brussel. Deze beslissing is niet gericht tegen Sint-Lambrechts-Woluwe."

"Dankzij de nieuwe overnemer heeft de club zijn licentie, zijn opleiding voor jonge spelers, de spelerscontracten en zijn bestaan kunnen behouden", aldus François nog. "Zonder hen was er van White Star geen sprake meer. Er is ook geen enkele verplichting om af te hangen van de lokale autoriteiten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni