Jeroen Tiebout waarschuwt voor mobiliteitsproblemen in de Vlaamse Rand.

Sint-Pieters-Leeuw wil mobiliteitsplan voor nieuw stadion Union

CD
© BRUZZ
07/04/2022

De gemeenteraad van Sint-Pieters-Leeuw vraagt dat er mobiliteitsoplossingen komen voor het nieuwe voetbalstadion dat gebouwd zou worden aan het Bemtpark in Vorst. “Er dreigen grote verkeersproblemen als de 21.000 bezoekers van dat nieuwe stadion alleen maar de auto en de afrit Ruisbroek/Drogenbos kunnen nemen,” zegt gemeenteraadslid Jeroen Tiebout (N-VA) in een persbericht.

Het historische Joseph Mariënstadion aan de Brusselsesteenweg in Vorst voldoet niet meer aan de eisen van een moderne voetbalclub zoals Royal Union Sint-Gillis (RUSG), die op het hoogste niveau speelt. De club is dan ook op zoek naar een nieuw stadion. Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS), Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (one.brussels) en de burgemeesters van Vorst en Sint-Gillis hebben een voorkeur voor de site aan het Bemptpark, waar een stadion zou komen voor 21.000 fans en een hotel met 100 à 150 kamers.

“Dit ambitieuze en mooie plan dreigt echter een grote impact te hebben op het verkeer. Zo zouden de 21.000 bezoekers van het stadion aangewezen zijn op slechts één autostradeafrit, die trouwens ook gebruikt moet worden door toeschouwers van concerten in Vorst Nationaal," zegt Tiebout, naast gemeenteraadslid in Sint-Pieters-Leeuw ook woordvoerder van Ben Weyts (N-VA), minister bevoegd voor de Vlaamse Rand.

Mobiliteitsplan

Daarom vraagt de gemeenteraad van Sint-Pieters-Leeuw dat er mobiliteitsoplossingen komen voor het nieuwe voetbalstadion in Vorst. In een motie die quasi unaniem werd goedgekeurd dringen de gemeenteraadsleden aan op een dialoog tussen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Vlaamse Regering, de gemeentebesturen van Vorst en Sint-Gillis, het gemeentebestuur van Drogenbos, de NMBS, de MIVB en het bestuur van Royal Union Saint-Gilles. De gemeente wil een omvattend mobiliteitsplan, met inzet van fietsen en openbaar vervoer.

“De gemeenteraadsleden zijn niet tegen de bouw van een voetbaltempel in Vorst," aldus Tiebout. "Het is normaal dat Royal Union Sint-Gillis een nieuw stadion wil en het is fantastisch dat er zoveel ambitie blijkt uit de eerste plannen. Vooruitgang voor voetbal mag echter niet leiden tot de totale stilstand op de weg. Sint-Pieters-Leeuw en andere omliggende gemeenten mogen niet het slachtoffer worden van een verkeersinfarct. Daarom is het nu dringend tijd voor dialoog en oplossingen.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni