| Basketbalcoach Sebastian Bellin overleefde de terreuraanslag op 22 maart 2016.

Slachtoffer 22 maart loopt Ten Miles uit

TDN
© BRUZZ
23/04/2018

Twee jaar geleden leek de Antwerp Ten Miles onmogelijk voor Sebastien Bellin. Toen kwam op Brussels Airport een tweede bom in zijn buurt op ontploffing. Zondag liep de Braziliaanse Belg de Antwerp Ten Miles uit. "Ik heb aan alle 32 slachtoffers van de aanslagen gedacht."

Op 22 maart 2016 blies een bom op de luchthaven van Zaventem een deel van zijn been weg, maar gisteren verbaasde ex-basketter Sebastien Bellin iedereen en vooral zichzelf. Na iets minder dan twee uur kwam hij over de streep in Antwerpen. Dokters voorspelden nochtans dat hij het eerste jaar na de aanslagen niet zou kunnen stappen.

"De dood was plots heel dichtbij. Maar nu ben ik dankbaar dat ik dit kan doen. Dan ik kan blijven lopen, blijven leven’, vertelde de 39-jarige Bellin. De Tervurenaar finishte in 1:57.48, maar dat vond hij slechts bijzaak.

"Het gaat me niet om de beste tijd of om de beste vorm. Na alles wat ik en mijn familie hebben meegemaakt, gaat het mij vooral om het passeren van de finishlijn", aldus Bellin, die algemeen manager is van basketbalclub Spirou Charleroi.

Bellin draagt zijn prestatie op aan de 32 andere slachtoffers die er niet bij konden zijn. "Ik heb aan hen allemaal gedacht", zei hij. "Ik ben echt gelukkig nu. Ik ben blijven geloven dat ik terug zou kunnen wandelen en lopen. Dit is een mooie mijlpaal."

Aanslagen Brussel 2016

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie. Op 12 september ging het proces, dat 9 maanden zal duren, van start in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Aanslagen Brussel 2016, Sébastian Bellin, Ten Miles

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni