Slechts 600 Anderlecht-supporters mogen naar Parijs

© FM Brussel
17/10/2013
Anderlecht krijgt slechts zeshonderd tickets voor de wedstrijd tegen Paris Saint Germain op 5 november. Het gaat om een risicowedstrijd en dus gelden er strikte regels. De supportersfederatie is niet tevreden en overweegt een boycot.

Wie Anderlecht wil gaan aanmoedigen op het veld van Paris Saint Germain op 5 november, zal het mogelijk moeilijk krijgen om aan een ticket te komen. Anderlecht mag immers slechts zeshonderd tickets verdelen onder zijn supporters en alle supporters moeten met de bus en onder politiebegeleiding naar het stadion gaan.

De wedstrijd staat genoteerd als een risicowedstrijd, onder meer door de problemen in Benfica bij de vorige uit-wedstrijd. Voor de supporters is die beperking een groot probleem, want de interesse voor de wedstrijd is zeer groot.

RSC Anderlecht moet nu zelf bepalen hoeveel tickets elke supportersclub krijgt. Ivan Boelens van de supportersfederatie vreest problemen. "Er zijn clubs die misschien maar drie of vier tickets zullen krijgen. Begin dan maar eens een organisatie op poten te zetten voor een wedstrijd in Parijs. Ik ben er bovendien van overtuigd dat heel wat supporters op eigen initiatief en met de eigen wagen naar Parijs zullen afzakken om hun kans te wagen," aldus Boelens aan FM Brussel. "Ik hoop maar dat het dan rustig zal blijven. Met zo weinig tickets en met supporters in Parijs zonder tickets, zou het wel eens slechte gevolgen voor de toekomst kunnen hebben als de problemen zich escaleren."

De supportersfederatie is alvast niet opgezet met de beperkingen en overweegt een boycot. Vrijdagavond wordt de zaak besproken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni