Sport in nieuwe Vorst Nationaal

Steven Van Garsse
© Brussel Deze Week
21/06/2011

De concertzaal van Vorst Nationaal wordt helemaal gerenoveerd inclusief tribunes, podium en backstage. De zaal zelf zal in de diepte worden uitgewerkt. Naast de concertzaal komt een ondergrondse sportzaal met plaats voor 3.000 toeschouwers.

De NV Music Hall heeft samen met de Brusselse regering en de gemeente Vorst de plannen voorgesteld voor een volledig vernieuwd Vorst Nationaal.

Naast Vorst Nationaal zal in samenwerking met het Brussels Gewest een ondergrondse sportzaal voor basket en volleyball-competitie worden gebouwd. Er zal plaats zijn voor drieduizend toeschouwers. Het Brussels Gewest put voor deze PPS-constructie uit fondsen voor het imago van Brussel. Voor grote zaalsportwedstrijden kan Vorst Nationaal omgebouwd worden tot een sporthal met plaats voor 8.000 toeschouwers.

De voorgevel krijgt een volledig nieuw aanzicht en er komt plaats vrij voor horeca en handelszaken.

20 procent minder autoverkeer
Om de capaciteit van de zaal uit te breiden hoopt Vorst Nationaal op een extra parking van 800 plaatsen, maar waar die komt is nog niet helemaal zeker. Verder rekent Vorst Nationaal op het GEN-station Vorst-Oost (op 350 meter van Vorst Nationaal) en het Zuidstation (op 2 km van Vorst Nationaal) en op de eerder getekende overeenkomst met de MIVB. Vorst Nationaal wil op termijn het autoverkeer naar de concertzaal terugdringen tot 20 procent. "Het Sportpaleis in Antwerpen bewijst dat het mogelijk om meer mensen met het openbaar vervoer naar evenementen te laten komen", zegt Geert Allaert, gedelegeerd bestuurder van Music Hall.

Music Hall wil volgend jaar de bouwvergunning aanvragen en hoopt in september 2014 het vernieuwde Vorst Nationaal te kunnen openen. De werken zullen voornamelijk in de zomerperiodes plaatsvinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni