Sportfestival Stadskriebels palmt Brusselse kanaalzone in

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 7 en zondag 8 mei 2022
Updated: 08-05-2022 - 18:45

Het sportfestival Stadskriebels@Canal neemt zondag met meer dan vijftig activiteiten de Brusselse kanaalzone in. Voor de sportievelingen is het een moment om de werking van de vele sportclubs in de hoofdstad te ontdekken. Stadskriebels is een initiatief van de sportdienst van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

De sportclubs die deelnemen aan Stadskriebels houden demonstraties en initiaties op drie eilanden aan Thurn & Taxis, Ninoofsepoort en Biestebroek. Op elke van die eilanden zijn er heel wat actieve sportstanden voor jong en oud met zowel klassieke als nieuwe uitdagende sporten, zowel naast als op het water.

De getrainde sporters, beweeglijke nieuwsgierigen en toevallige passanten maken zo op een actieve manier kennis met het aanbod van de Brusselse sportclubs. Ook sporters met een beperking kunnen zich tijdens Stadskriebels uitleven met een sportaanbod op hun maat.

"Het is het uitgesproken moment om te ontdekken welke activiteiten onze sportclubs en -organisaties allemaal te bieden hebben," zegt VGC-collegelid voor Cultuur, Jeugd en Sport Pascal Smet (one.brussels).

"We hopen zoveel mogelijk Brusselaars te bereiken en te betrekken. De drie nieuwe hotspots zullen overlopen van de activiteiten, en zijn deze zondag de place to be. Met deze sportieve prikkels willen we zoveel mogelijk Brusselaars duurzaam aan het sporten krijgen."

Voor de niet-sportievelingen is er tijdens Stadskriebels een mix van live animaties, performance, dans, muziek en workshops. Het pop-up zwembad Flow van de organisatie Pool is Cool is voor de gelegenheid omgetoverd tot een reusachtig ballenbad.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?