© Photonews

Stad Brussel: 'Geen 730 maar eerder 360 euro voor een jaar zwemmen'

Jasmijn Post
© BRUZZ
17/01/2023

Dagelijks plonzen in een van de drie zwembaden van Stad Brussel zal geen 730 euro maar eerder 320 à 360 euro kosten. Dat liet schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo) maandag op de gemeenteraad weten. Het jaarabonnement gaat weliswaar op de schop, maar wordt vervangen door een trimestrieel alternatief.

De Stad Brussel verhoogde de prijs voor de regelmatige zwemmers in haar drie zwembaden sinds 1 januari 2023. Wie dagelijks een plons pakt, betaalt geen 200 euro per jaar meer - het oude tarief - maar ineens 730 euro. Daarmee zouden de baden van de Stad Brussel - op het Vossenplein, in Laken en in Neder-Over-Heembeek - voor dagelijkse gebruikers de duursten worden, na het zwembad van Ukkel.

Zowel Bruno Bauwens (PVDA – PTB) als Open VLD-gemeenteraadslid Els Ampe stelden op de gemeenteraad van maandagavond voor om deze beslissing terug te draaien en met een abonnementssysteem tegemoet te komen aan de dagelijks zwemmers.

Aan die vraag gaf schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo) gehoor: "Tijdens de volgende Raad van Bestuur met de Baden van Brussel zal ik voorstellen om een trimestrieel abonnement uit te werken. Daarmee krijgen zwemmers drie maanden onbeperkte toegang tot het zwembad voor 80 of 90 euro." Dat zou op jaarbasis 320 of 360 euro betekenen.

'Redelijke prijzen'

"De verdrievoudiging van de prijs terugdraaien, is het enige zinvolle dat Stad Brussel kan doen," zegt gemeenteraadslid Els Ampe (MR-VLD). Ze noemt enkele voorbeelden van zwembaden die op jaarbasis redelijke prijzen hanteren. Meest opvallende voorbeeld: in Vilvoorde betalen dagelijkse gebruikers in het gemeentelijk zwembad slechts 108 euro per jaar.

Ook Bauwens is opgelucht door het antwoord, al blijft de voorgestelde prijsverhoging te hoog voor hem. "Als je dezelfde prijsstijging doorvoert die het zwembad voor individuele tickets heeft doorgevoerd, zouden abonnees slechts 228 euro per jaar mogen betalen."

Via een petitie hadden bijna honderd zwemmers vooraf laten weten dat ze de abonnementsformule graag terug wilden zien.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie