Stad Brussel wil zwembaden langer openhouden via participatietraject

© Natation Bruxelles
| Zwembad Laken

Volgend jaar lanceert de Stad Brussel een participatief traject rond de openingsuren van haar zwembaden. Op die manier wil de Stad de openingsuren afstemmen op de vraag van de bezoekers.

De Stad Brussel telt drie zwembaden: eentje in de Marollen, één in Neder-over-Heembeek en één in Laken. Doorgaans sluiten die zwembaden om 19.30 uur. "U weet dat de openingsuren van het zwembad van Laken beperkt zijn", richtte Els Ampe (Open VLD) zich maandagavond tijdens de gemeenteraad tot Benoit Hellings (Ecolo), Brussels schepen van Sport.

"Veel mensen willen graag ook na 19 uur komen zwemmen, na het werk, maar om 19.30 uur gaan de deuren dicht", aldus Ampe. "Kunnen die openingsuren uitgebreid worden?" De Stad Brussel werkt eraan, liet Hellings weten.

"In 2019 kende de Stad extra geld toe aan de vzw Baden van Brussel om de openingstijden in de drie zwembaden te verlengen. Daar wordt al tien maanden aan gewerkt en een procedure om extra personeel aan te werven is opgestart", antwoordde de schepen van Sport.

Via participatie

De Stad wil de openingsuren niet zomaar verlengen. De zwemmer moet er eerst zijn mening over geven. "Het is zinloos om een zwembad zondagochtend te openen als daar geen vraag naar is. In 2020 zullen we een participatieve procedure ontwikkelen om de behoeften van gebruikers objectief in kaart te brengen, om te zien wat we kunnen doen."

Hellings wil verder nog waken over het evenwicht tussen de toegang tot de zwembaden voor individuen en voor sportclubs. "En het personeel dat 's avonds en tijdens weekends werkt, wordt meer betaald. Dat vind ik belangrijk."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?