Redder nieuw knelpuntenberoep? 80 procent van de zwembaden zoekt redders

Een redder in het zwembad van Sint-Gillis.

Vorig jaar hadden 80 procent van alle zwembaden in Vlaanderen en Brussel vacatures lopen voor redders. Dat schrijft VRT NWS woensdag.

Volgens het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid zijn er verschillende redenen waarom niet veel mensen redder willen worden. "Ten eerste beschouwen mensen het als een zeer eentonige job. Maar het houdt veel meer in dan gewoon langs de kant van het bad zitten. Ten tweede ligt de verloning niet hoog. Een startend redder verdient 1.800 bruto. Dat is niet veel, wetend dat er veel avond- en weekendwerk bij komt kijken én dat redders een grote verantwoordelijkheid hebben. De combinatie met een gezin en vrije tijd is ook niet altijd eenvoudig en we worstelen ook met ons imago: het beroep van redder staat niet hoog aangeschreven", zegt Wies Van den Broeck van de ISB-commissie zwembaden Vlaanderen.

Het is niet de eerste keer dat deze problematiek wordt aangekaart. Vorig jaar 2018 organiseerde de VDAB speciale reddersopleidingen voor werkzoekenden in de hoop om de 300 openstaande vacatures zo te kunnen invullen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?