Stadskriebels palmt zondag opnieuw Thurn en Taxis in

MVDH
02/05/2023

Op 7 mei is sportfestival 'Stadskriebels' van de Vlaamse Gemeenschapscommissie er opnieuw en zullen bij meer dan 50 standjes unieke sporten in de kijker worden gezet. Voor sportclubs en verenigingen is het een kans om nieuwe leden te werven terwijl Brusselaars de mogelijkheid hebben om tal van nieuwe hobby’s te ontdekken of gewoon te genieten van de vele muziekoptredens en animaties.

Ieder jaar probeert Stadskriebels zo veel mogelijk kinderen, jongeren, volwassen en actieve ouderen warm te maken om de vele Brusselse sportclubs en organisaties te leren kennen en hun activiteiten te ontdekken. Zo kun je op het festival klimmen, dansen en voetballen, maar evengoed minder bekende sporten uitoefenen als jympa, rolstoelbasket, sumoworstelen of laserkleiduifschieten. Tussen 13 uur en 15 uur is ook een fietstocht voorzien in de wijk rond Thurn & Taxis.

Daarnaast zijn er ook rustigere activiteiten als yoga, pilates, qigong en meditatie of kunnen bezoekers gewoon genieten van de muziek en talloze optredens. Om 12 uur vindt bijboorbeeld een optreden Oekraïense dans plaats, maar je kan evengoed van een salsa-optreden genieten of naar een rapconcert gaan. Voor kinderen tot 12 is er randanimatie als een schminkstand en een fruitsapfiets voorzien.

Stadskriebels gaat door van 11 tot 18 uur. Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen, maar je dient je te registreren om deel te nemen. Dat kan op voorhand via de website van Stadskriebels om wachtrijen te vermijden.

20230502_stadskriebels-2.jpg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni