Standard en Anderlecht bikkelen om Champions League-ticket

© Belga
20/05/2018

Club Brugge mag de landstitel dan al op zak hebben, de strijd om de overige Europese plaatsen gaat zondag onverminderd door op de tiende en laatste speeldag van Play-off I. Standard en Anderlecht strijden voor de tweede plaats, AA Gent en Racing Genk om de vierde stek.

In het gevecht om plaats twee staat Standard er het best voor. De Luikenaars tellen voor de slotspeeldag 42 punten, twee meer dan concurrent Anderlecht. Voor hun laatste duel trekken de Rouches naar Charleroi voor een altijd vurige Waalse derby, Anderlecht ontvangt in eigen huis Racing Genk.

Standard heeft - vanwege het afgetrokken halve punt bij de start van de play-offs - voldoende aan een punt op Mambourg om zekerheid te verwerven over titel van vicekampioen. Paars-wit moet dus hopen op een uitschuiver van de Luikse rivaal om het nog begeerde ticket voor de voorrondes van de Champions League te kunnen binnenrijven.

Ook voor de vierde plaats, het laatste rechtstreekse Europese ticket, is het nog spannend. AA Gent staat momenteel vierde, met 36 punten. Genk telt als vijfde één puntje minder. Bij een gelijke stand na tien speeldagen heeft Gent het voordeel, vanwege een beter puntensaldo na de reguliere competitie. De Buffalo's trekken zondag naar het feestende Club Brugge, dat na de landstitel deze week ook nog de prijzen van Profvoetballer van het Jaar (Hans Vanaken) en Ebbenhouten Schoen (Anthony Limbombe) binnenhaalde.

Racing Genk moet op bezoek in het Constant Vanden Stockstadion, waar de thuisploeg nog alles uit de kast moet halen om tweede te kunnen worden. Nummer zes Charleroi kan enkel nog vijfde worden. De Karolo's moeten dan hopen op een nederlaag van Genk bij Anderlecht en zelf de punten thuishouden tegen Standard. De nummer vijf in de rangschikking speelt een testwedstrijd tegen de winnaar van Play-off II (Zulte Waregem of Lokeren) voor het laatste Europese startbewijs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, RSCA, Champions League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni