| Bengaals vuur in het Anderlechtvak op Sclessin (archiefbeeld)

'Stewards smokkelen zelf vuurpijlen stadion in'

HD
© Belga
20/04/2019

Enkele voetbalstewards trekken aan de alarmbel: volgens hen laat de beveiliging van de Belgische stadions zwaar te wensen over. Ze klagen aan dat de profclubs om het even wie in de beveiligingsploegen droppen. "Sommigen zijn de beste vrienden van hooligans, hebben een crimineel verleden of zijn mentaal beperkt", klinkt het in Het Laatste Nieuws zaterdag.

De harde kern zou vaak ongemoeid gelaten worden. "Er zijn verschillende clubs - ook topclubs - waar bepaalde supporters niet gefouilleerd mogen worden. De stewards werken soms zelfs mee aan het binnensmokkelen van vuurpijlen", getuigt één van hen.

Een andere steward zag vorig jaar hoe een collega zélf vuurpijlen in het stadion binnenbracht. "Hij legde ze klaar onder de stoeltjes van bevriende supporters."

Volgens de stewards kunnen incidenten zoals bij Standard-Anderlecht, toen hooligans de match verstoorden met rookbommen en vuurpijlen, in eender welk stadion en op eender welk moment gebeuren. "De profclubs weten dat, maar kijken de andere kant op. Zo spelen ze met de veiligheid van duizenden supporters."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , RSCA , Anderlecht-Standard , Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni