Supporters RWDM willen nieuwe voetbalclub in Molenbeek oprichten

© FM Brussel
06/01/2015

Voetbalclub RWDM bestaat sinds mei van vorig jaar niet meer, maar enkele supporters willen de club nu nieuw leven inblazen. Ze hebben daarom een supportersfederatie opgericht. Tegen mei willen de initiatiefnemers al enkele honderden supporters verzameld hebben.

De nieuwe supportersfederatie moet erin slagen om enkele honderden supporters te bundelen. Dat moet een signaal geven aan mogelijk geïnteresseerde investeerders om zo een nieuwe club op te richten.

RWDM ging in mei failliet door financiële problemen. Sindsdien speelt met White Star een andere tweedeklasser in het Edmond Machtensstadion, maar die club trekt nauwelijks supporters aan.

Ex-RWDM-supporters en Molenbekenaren
De initiatiefnemers van de nieuwe supportersfederatie willen daarom een goed project uitbouwen, waar ex-supporters van RWDM en inwoners van Molenbeek opnieuw in kunnen geloven.

“We gaan uit van het potentieel van een duizendtal supporters. Wil je een sportief project opstarten dat succes kan hebben, dan moeten er dat drie- tot zevenduizend worden”, legt trekker van het project Marc Cortois uit.

“Volgens ons is dat mogelijk. Kijk maar naar OHL in Leuven. Die zijn in tweede klasse ook gestart met maar een tweehonderd supporters en nu zitten ze aan zevenduizend.”

Tegen mei willen de initiatiefnemers al enkele honderden supporters verzameld hebben en dan kijken of er een duurzaam project mogelijk is.

“We hebben als RWDM-fans al veel ontgoochelingen meegemaakt en al veel projecten voorgeschoteld gekregen. We gaan de RWDM-supporter nu dus zeker niet zeggen dat er een kant-en-klaar project is, want dat is er niet. We willen op dit moment vooral aan de buitenwereld tonen dat er een groep bestaat die een club wil opstarten in het Brusselse, een club waar mensen achter staan. En dat wij dat steunen.”

Ondertussen worden er kalenders verkocht, met foto’s uit de veertigjarige geschiedenis van de vroegere club.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni