"Het is knap van het bestuur dat ze ons uitnodigden en ons betrekken bij de club." Frank Eeckhout van het RSCA Fan Board houdt een positief gevoel over aan het overlegmoment met de directie op de club.

Supportersdelegatie zet Anderlecht op scherp voor bekerduel met Moeskroen

© Belga
03/12/2019

Een vijfkoppige delegatie van RSCA-supporters heeft dinsdag tijdens een overlegmoment, met onder meer Vincent Kompany en Michael Verschueren, gehamerd op het belang van de bekermatch van Anderlecht, donderdag in Moeskroen. "We willen geen experimenten meer zien. De sterkste ploeg moet aan de aftrap komen", zegt Frank Eeckhout van het RSCA Fan Board dinsdag na het overleg.

Het overlegmoment tussen supporters, bestuur en enkele spelers lag al een tijdje vast. Van een crisisoverleg was geen sprake. "We beseffen al een tijdje dat het moeilijk wordt om play-off 1 te halen. Om de spelers en technische staf het belang van de bekermatch in Moeskroen te doen inzien, hadden we dit overlegmoment gevraagd. Dat we zondag verloren in Oostende (met 3-2, red.) is slechts toeval", licht Eeckhout bij Belga toe.

'Spelers hart onder de riem steken'

Dinsdagvoormiddag mocht Eeckhout samen met vier andere supporters de training bijwonen. Terwijl ze de spelers aan het werk zagen, kwamen assistent-coach Pär Zetterberg en sportief directeur Michael Verschueren al eens luisteren naar de fans. Nadien volgden ook Vincent Kompany, coach Frank Vercauteren en spelers Hendrik Van Crombrugge en Albert Sambi Lokonga.

De bedoeling van de visite was duidelijk. "We wilden de spelers, en dan vooral de jonge gasten, een hart onder de riem steken. De supporters staan volledig achter de spelersgroep. Wij hopen dat ze met onze steun kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben en waar RSC Anderlecht voor staat", aldus Eeckhout, die bij de trainers en het bestuur nog maar eens het belang van de bekermatch in de achtste finales op bezoek bij Moeskroen onderstreepte.

'Boodschap is aangekomen'

"We zullen als een blok achter de ploeg staan. Maar we hebben ook herhaald dat er stilaan een typeploeg moet gevormd worden. Anderlecht moet stoppen met roteren en nieuwe formaties uitproberen. Zelfs als er verloren wordt. Laat dezelfde elf maar eens staan. Zeker in de beker. Die moet serieus genomen worden, want het is voor Anderlecht de enige manier om volgend seizoen in Europa te geraken."

Na het overlegmoment kreeg de delegatie toegang tot de spelerszone, legt Eeckhout uit. "Spelers als Chadli en Nasri waren daar heel verbaasd over, want dat hadden ze nog nooit in hun carrière meegemaakt. Maar ze waren wel aangenaam verrast over de toewijding en de steun van de fans. Ik denk dat de boodschap voor donderdag heel duidelijk is aangekomen. Het is ook knap van het bestuur dat ze ons uitnodigden en ons betrekken bij de club."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , RSC Anderlecht , Michael Verschueren , Vincent Kompany , supportersoverleg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni